Més de 1.800 nens i nenes de 5è i 6è de primària de 51 escoles de la comarca del Bages (15 de Manresa, 36 de la resta del Bages) 4 del Moianès, 1 de l'Anoia, 4 del Berguedà i 1 del Vallès Occidental participaran aquesta propera setmana, des d'avui fins divendres, en els 7 concerts de Partícules, la cantata amb música de Lluís Vidal i text de Sergi Belbel, que forma part del projecte Cantània d'enguany i que ja fa 29 anys que promou L'Auditori de Barcelona.

Les sessions seran de dilluns a dimecres, a les 20 h, i dijous i divendres, a les 17.30 h i a les 21 h. Aquesta és la dotzena edició de Cantània a Manresa, un projecte que ha anat creixent cada curs. Si l'any passat es va batre el rècord de participació, amb 1.768 nens i nenes, enguany, amb una cantata que parla de ciència, es torna a superar amb un total de 1.837 nens i nenes, 51 escoles (l'any anterior en va ser 50).

Cantània és una activitat adreçada a l'alumnat de segon i tercer cicle de primària. Per poder-hi participar, el seu professorat de música assisteix a dues jornades de treball a partir de les quals va preparant el repertori amb els nens que faran els concerts. Cada escola té el disc per poder treballar sobre les parts instrumentals des de 6 mesos abans dels concerts. Cada any s'estrena una cantata per a instrumentistes i gran cor. Aquesta cantata serà cantada per uns 50.000 nens de 3r, 4t, 5è i 6è d'educació primària durant els mesos de maig i juny a diferents equipaments catalans, incloent-hi L'Auditori, i teatres de poblacions d'Espanya i Portugal.