El popular actor anglès Daniel Craig, conegut per interpretar James Bond, va ser ahir a Cardona per participar en el rodatge d'un anunci de Heineken, segons ha pogut saber aquest diari. L'Ajuntament, però, ha explicat que no està «autoritzat» ni a confirmar ni a desmentir una informació que ahir circulava entre els veïns del poble, que es van aplegar en diferents punts de la vila (com el mirador de la plaça de la Fira) per veure com es rodava una escena de l'anunci, a la carretera del Miracle, al costat del pavelló.

El consistori va enviar a final de la setmana passada una carta als veïns per informar-los de la restricció de mobilitat i aparcament per la gravació «d'un espot publicitari d'una important marca comercial», que es faria ahir, de 9 del matí a 7 de la tarda, i dimecres, en diferents carrers del centre històric de Cardona.

Craig, que vestia de blanc, va enregistrar una escena de persecució que van repetir diverses vegades. A l'escena hi havia un taxi antic dels anys 70 i un tractor. L'equip de rodatge va fer un important desembarcament als car-rers de Cardona amb més de deu furgonetes amb material. El rodatge va provocar talls de trànsit a la carretera del Miracle, en ambdues direccions, i controlats per la Policia Local, al llarg de la jornada. Segons ha pogut saber també aquest diari, és previst que el rodatge s'allargui uns dies i que una part de l'anunci es gravi, també, al castell de Cardona. L'equip està allotjat al Parador.

Daniel Craig, actualment l'actor més ben pagat del món, tornarà a ser, per cinquena vegada, l'agent 007 en la propera pel·lícula de la saga, que farà el número 25, i que s'estrenarà el novembre del 2019. La previsió és que la dirigeixi Danny Boyle. Coincidint amb l'arribada dels films de Bond als cinemes, Daniel Craig ha participat en campanyes publicitàries que han unit Heineken i l'agent 007. Ho va fer amb Spectre (2015), Skyfall (2012), Quantum of Solace (2008). Craig es va posar per primer cop en la pell de l'agent secret més famós del cel·luloide, creat per Ian Fleming, el 2006, amb Casino Royale. Va substuir l'actor Pierce Brosnan.