El músic Raul Fernández Refree i el cineasta Isaki Lacuesta oferiran aquest divendres 15 de juny al Festival Sonar un espectacle innovador inspirat "en el món digital que vivim, la censura i el control", avança el músic a l'ACN. La Sala Stroika de Manresa ha acollit l'assaig general d'un show que busca "anar més enllà" i "fer rumiar a l'espectador", aprofundeix el compositor. Serà el debut de Refree en el Sonar i la seva primera gran aposta per la música electrònica. I per a fer-ho s'ha decantat pel cineasta que ha confiat en ell per posar la banda sonora del seu darrer llargmetratge, 'Entre Dos Aguas', Isaki Lacuesta.

Abans del debut de divendres al festival de música electrònica. Refree i Lacuesta han escalfat motors a la sala Stroika de Manresa, on s'ha pogut veure en primícia grans pinzellades de l'espectacle. "No és una denúncia, és una exposició sobre el món digital que vivim, la censura i el control", explica el músic, tot afegint que la idea és que l'espectador marxi "veient coses que els facin pensar una mica". I és que mitjançant la simbiosi entre música i vídeo, els dos artistes parlen del tràfic de dades personals, els llocs incòmodes que són omesos del Google Maps o la infraweb."Hi ha moments que són molt sensorials, d'altres de més incomodes, però sense arribar a pertorbar", aprofundeix Lacuesta, tot assegurant que es tracta d' "una experiència molt física".

Segon treball plegats

Després de posar la banda sonora al seu darrer llargmetratge, 'Entre Dos Aguas', Refree va pensar en Lacuesta quan el Sonar li va proposar participar en els 25 anys del festival. "Quan treballes amb gent amb talent compenetrar-te és fàcil", reconeix el músic, que avança que el muntatge que estrenaran "tot just s'està desenvolupant". Així, després del Sonar, la intenció és "acabar de donar-li forma i potser a principis de l'any vinent fer una gira, que volti per aquí i per l'estranger".

Per a Lacuesta aquest projecte també ha estat especial. "Tinc un punt de músic frustrat i m'ha permès fer música des del cinema", reconeix. A més, recorda que per a ell també serà la primera vegada al Sonar i la "primera que punxaré imatges en directe, pel que em diverteix especialment", I és que, afegeix, "quan fas coses noves sempre tenen una intensitat diferent".