L'Estival de Jazz arriba a la seva sisena edició consolidant-se per l'impuls que dóna a les noves fornades del jazz català, sobretot amb la iniciativa Carta Blanca, en què produeix un músic consolidat, però que no té projecte propi. Enguany el repte és per al contrabaixista Marc Cuevas, i es donarà a conèixer el divendres 22 de juny al Teatre de l'Aurora. L'acompa-nyaran Toni Saigi al piano, Òscar Latorre a la trompeta i Carlos Falanga a la bateria.

El certamen ja arrencarà avui amb la projecció de la pel·lícula The Blues. Nostàlgia del hogar, de Martin Scorsese, al pati de l'Ateneu Igualadí (22 h), i s'allargarà fins al 22 de juny oferint un total de sis propostes variades, la majoria gratuïtes i a l'aire lliure. L'objectiu dels organitzadors, l'Associació Tocats de Jazz, és acostar aquest estil musical a tot tipus de públic i per això es programen propostes potents de l'escena jazzística catalana com Fernando Brox Quartet o Guillem Arnedo Band, amb la cantant santjoanenca Celeste Alías.

La formació liderada pel flautista i compositor Fernando Brox ofereix un repertori de creació pròpia, i presentarà el disc Secreto. Guillem Arnedo Band i Alías presentaran el seu segon àlbum, Let's Sing Oscar Hammerstein II, sobre els musicals de l'autor, com South Pacific, The King and I o Oklahoma!. Completen el cartell de l'Estival el recent projecte en solitari de la cantant Edna Sey, coneguda per la seva trajectòria amb The Sey Sisters; i el grup de boogaloo Boogalizer.