El músic Raül Fernández Refree i el cineasta Isaki Lacuesta oferiran demà al Festival Sónar de Barcelona un espectacle innovador inspirat «en el món digital que vivim, la censura i el control», tal com va explicar el músic. La sala Stroika de Manresa va acollir dimarts al vespre l'assaig general d'un xou que busca «anar més enllà» i «fer rumiar l'espectador», segons el compositor. La cita significarà el debut de Refree en el Sónar i la seva primera gran aposta per la música electrònica. I per fer-ho s'ha decantat pel cineasta Isaki Lacuesta, per a qui ha fet la banda sonora del seu darrer film, Entre dos aguas.

Abans del debut de demà al festival de música electrònica, Refree i Lacuesta van escalfar motors a la sala Stroika de Manresa, on es van poder veure en primícia grans pinzellades de l'espectacle. «No és una denúncia, és una exposició sobre el món digital que vivim, la censura i el control», va explicar el músic, que va afegir que la idea és que l'espectador marxi «veient coses que el facin pensar una mica». Mitjançant la simbiosi entre música i vídeo, els dos artistes parlen del tràfic de dades personals, els llocs incòmodes que són omesos de Google Maps i la infraweb. «Hi ha moments que són molt sensorials, altres de més incòmodes, però sense arribar a pertorbar», va afegir Lacuesta, tot assegurant que es tracta «d'una experiència molt física».

Després de posar la banda sonora a Entre dos aguas, Refree va pensar en Lacuesta quan el Sónar li va proposar participar en els 25 anys del festival. «Quan treballes amb gent amb talent, és fàcil compenetrar-te», va reconèixer el músic, que va avançar que el muntatge «tot just s'està desenvolupant». Després del Sónar, la intenció és «acabar de donar-li forma i potser a principi de l'any vinent fer una gira, per aquí i per l'estranger».

Per a Lacuesta, el projecte també és especial. «Tinc un punt de músic frustrat i m'ha permès fer música des del cine», va admetre. A més, va recordar que per a ell també serà la primera vegada al Sónar i «la primera que punxaré imatges en directe, i tot això em diverteix especialment».