Per a la rapera berguedana Mamideclip, nom artístic de Maria López de las Huertas, actuar en una sala de concerts és una novetat. Per això s’ha sorprès quan els responsables de la sala Stroika li han demanat un rider, el document que recull les especificacions tècniques que necessiten els músics, des de la col·locació dels instruments a l’escenari fins a la taula de so.

Fins ara, Mamideclip, que ja ha gravat un parell de maquetes i presentat dos videoclips, només havia actuat en «xous gratuïts amb amics», com el certamen de poesia de Gironella. El concert de demà dissabte (23 h) a la Stroika és un dels beneficis del premi Tendències del 2017, impulsat per Regió7 i que assenyala un artista prometedor de la Catalunya Central. Mamideclip assegura que afronta l’actuació «amb moltes ganes, i a veure si així altres sales també em tenen en compte».

En el concert ja avançarà la cançó La meva petita terra, en la qual rapeja sobre una base melòdica composta expressament pel reconegut pianista manresà Manel Camp. Aquest és el repte que li va marcar el jurat del premi Tendències, i els dos artistes insòlitament aparellats el defensaran plegats el 26 de juny, en l’entrega dels premis Regió7 d’enguany. Mamideclip explica que a la Stroika a aquest «rap tirant a jazz, molt tranquil·let», hi afegirà el so d’un bombo i una caixa. Sense anomenar-la mai, en el tema parla «de Catalunya, com si fos una dona. Busco el doble sentit i el joc, sóc subliminal», destaca una rapera que fa lletres sobre «el meu dia dia, les injustícies socials, i també d’amor i desamor».

Ha publicat María de Calidad (2011) i SpanishMami (2016) i, apassionada pel món audiovisual, l’any passat va presentar els videoclips de dos temes: Chocolate i Revolution. Amb el productor berguedà J. Habana ha fet un canvi musical: «ens entenem molt bé i treballem a un altre nivell: com jo vull sonar. És un so amb molta canya, bastant electrònic i fresc. Vull que ja gent balli i si he d’agafar sons més exòtics, trap, reaggeton, sons llatins... els agafo perquè realment és el que escolto: C. Tangana, Recycled J...».

A la Stroika. Mamideclip presentarà altres dos temes nous, produïts per J. Habana: Por ti no i Lego i, si hi ha temps i el públic en té ganes, també estrenarà en directe 27 días después. A més a més, per primer cop actuarà acompanyada, de Jabari, una cantant de reggae barcelonina «amb qui tenim molta connexió. Buscava una corista per poder fer a l’escenari coses que no puc fer tota sola».

Obrirà la vetllada una sessió de Moonkid’s i, abans de Mamideclip, actuarà el col·lectiu de rap polític barceloní RMSH Squad, format per deu integrants.