La iniciativa D'Art al Jardí, que organitza exposicions al jardí de la casa de la família Fornells-Uró a Pineda de Bages, acull la proposta de la corredoria d'assegurances Pujol de Manresa de celebrar una subhasta a benefici del nou hospital de dia d'oncologia, que impulsa Althaia. Els quadres que han cedit més d'una vintena d'artistes de la Catalunya Central, des de Joaquim Falcó fins a Ramon Puigpelat, s'exposaran durant el cap de setmana a D'Art al Jardí (avui i demà, d'11.30 a 13.30 i de 18 a 20 h) i la subhasta solidària se celebrarà demà (19 h), després d'un concert del grup vocal Cromàtics del Conservatori de Música de Manresa, dirigit per Joan Pau Chaves (18 h).

A més, també s'ha organitzat un mercat d'art solidari, que permetrà adquirir quadres a partir de 25 euros. «Es tracta que tothom pugui ser solidari, i per això s'ha buscat que l'art estigui a l'abast de totes les butxaques», destaca Francesc Pujol, d'Assegurances Pujol, que és qui d'entrada ha comprat als artistes les obres que es posaran a la venda. En un principi, aquesta proposta es va pensar exclusivament per a obres realitzades per alumnes de l'Escola d'Art de Manresa, però s'ha obert també als artistes que participaran a la subhasta. I tots han buscat obra ja feta de petit format o bé n'han creat de nova per participar en el mercat, en el qual els visitants podran triar i remenar. Un dels objectius és atraure els joves.

Els preus de sortida de les obres a subhasta també s'han marcat amb la intenció que les obres trobin comprador. El més car està fixat en 300 euros, però la majoria es mouen entre els 200 i els 100 euros, i n'hi ha de 80 i de 50. Les puges, animades pel periodista manresà Edu Font, seran de 20 euros. De tota manera, en el cas que les obres no tinguin sortida, s'entregaran a Althaia perquè formin part del fons d'art de la seva fundació, que també té el seu propi projecte expositiu.

L'acte solidari emmarcat en la campanya de la Fundació Althaia Posem-hi el cor és una proposta de la corredoria d'assegurances Pujol: «Ens venia molt de gust fer un acte solidari de cara a la ciutat i vam buscar la col·laboració d'una iniciativa artística que té lloc en un espai idíl·lic». Com és habitual, la visita a l'exposició al jardí de la casa dels Fornells-Uró s'acompanyarà d'una copa de cava i d'un tast de coca. En el cas que la proposta «vagi bé», ja hi ha intenció d'organitzar-ne d'altres.