La pel·lícula Los Desheredados i el documental Petitet seran els plats forts de la jornada inaugural del Festival Internacional de Cinema de la Cerdanya, que tindrà lloc el dia 28 de juliol al Museu Cerdà de Puigcerdà. El certamen tindrà lloc fins al 5 d'agost i les entrades ja es poden començar a comprar a la pàgina web.

La vetllada inicial del festival inclourà films rodats a la comarca. Los Desheredados és un curtmetratge documental de Laura Fer-rés que va guanyar la Setmana de la Crítica de Canes i els premis Goya i Gaudí i es va rodar en part a Lles. També es podrà veure Réquiem del 92, gravat a Prullans; IP-IS. Qui paga mana, rodat a Puigcerdà; i Irina, que es va fer a l'estany de Puigcerdà i en diversos llocs de la plana.

Posteriorment, es projectarà el documental Petitet, que explica la història d'un gitano que vol complir la promesa musical feta a la seva mare en el llit de mort. La jornada es clourà amb una sessió de curtmetratges: Compatible, Gotan, Big data, Mi querido balón, La benvinguda i 72 %.