El reputat músic igualadí Jordi Savall és el cap de cartell de la 23a edició de les Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera, un certamen que se celebrarà els dies 6 i 7 de juliol amb dos concerts i un espectacle infantil a càrrec de la companyia anoienca Teatre Nu. Les entrades ja són a la venda a la pàgina web www.nitsculturals.cat.

Diàlegs i improvisacions. D'O-rient a Occident i de l'Antic al Nou Món és el títol del concert que tindrà lloc el divendres 6 de juliol a la plaça de Sant Pere Sallavinera, amb un trio de luxe format per Jordi Savall (viola de gamba i direcció), David Mayoral (percussions) i Ferran Savall (veu i tiorba). La trobada tindrà lloc a partir de les 10 de la nit.

Savall proposa per a aquesta vetllada un viatge per la música antiga amb la finalitat d'apropar al públic composicions de qualitat i belleses que són desconegudes perquè van caure en l'oblit. El repertori tindrà vocació d'amplitud geogràfica, amb temes sefardites procedents de Sarajevo i cançons tradicionals d'Israel, l'Afganistan, Espanya, Grècia, el Mar-roc, Turquia i Catalunya, entre d'altres indrets.

L'activitat continuarà el dissabte 7 de juliol amb una doble proposta. D'una banda, la companyia Teatre Nu oferirà una representació de l'espectacle La lluna d'en Joan, a partir de les 18 h al Local Social. El muntatge es basa en el conte del mateix títol escrit i il·lustrat per la barcelonina Carme Solé Vendrell i se serveix al públic infantil en format de concert. Tracta sobre les emocions d'un nen que ha de salvar la vida del seu pare malalt.

Les Nits culminaran el dissabte a la nit, a partir de les 22 h, a la plaça de Sant Pere Sallavinera, amb la interpretació d' El Messies de Händel, un espectacle musical que anirà a càrrec de dues formacions de prestigi, com la Coral Cantiga (Barcelona) i l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, i un elenc de solistes format per Mireia Tar-ragó (soprano), Elisenda Arquimbau (mezzo), Albert Casals (tenor), Germán de la Riva (baix) i el concertino Quim Térmens. La direcció de l'espectacle serà obra de Josep Prats.