El Campus Gospel de Rajadell 2018 ja escalfa motors i aquest divendres ha presentat el cartell de la 14a edició al centre de Manresa. Es tracta d'un dels festivals referents de la música gospel de tot l'Estat i se celebrarà al municipi de Rajadell del 6 al 8 de juliol. El director, Ramon Escalé, ha destacat el cartell "de luxe" amb el que compta el festival d'enguany, ja que dues de les veus actuals més reconegudes de la música afroamericana dels Estats Units, com són Linda Tillery i Terrance Kelly, hi seran presents. Escalé ha explicat que el festival manté l'equilibri entre una programació musical de gran qualitat i l'oferta original dels tallers per aprendre a cantar gospel que cada any atrauen a desenes d'aficionats a la música afroamericana vinguts d'arreu. La plaça de l'Església de Rajadell es manté com l'escenari principal.

Ramon Escalé ha explicat a l'ACN que el cartell d'aquest 2018 està encapçalat per dues formacions de gran tradició als Estats Units que actuaran dissabte. El grup 'Linda Tillery and the Cultural Heritage CHoir' és el nou projecte de la formació d'Oakland (Califòrnia). El grup ha estat nomenat diferents vegades als 'Grammy' i ha estat reconegut mundialment per la seva tasca en la recuperació de la música afroamericana.

El festival també comptarà amb una altra veu de prestigi, la de Terrance Kelly. Ell és el director del Oakland Interfaith Gospel Choir, que també pujarà a l'escenari.

El festival s'estrenarà divendres 6 de juliol a les 10 de la nit, amb l'actuació del grup nord-americà Singing Sensations Youth Choir (Baltimmore). Es tracta d'un cor de joves d'entre 10 i 18 anys, referents per a les formacions que, des de la música i les arts, es treballa la integració i el desenvolupament dels joves.

El darrer concert serà diumenge dia 8 de juliol amb l'actuació dels Esclat Gospel Singers i Esclat Junio que presentaran una selecció de temes dels darrers espectacles. La cloenda es farà a dos quarts de vuit del vespre.

Tallers per aprendre a cantar gospel

Un altre dels grans atractius del Campus Gospel de Rajadell són els tallers d'aprenentatge de les tècniques de gospel que ja compten amb més d'un centenar d'inscrits vinguts d'arreu de Catalunya, País Basc i França. L'oferta de tallers s'adreça a persones aficionades a la música gospel que tenen l'oportunitat de millorar la seva tècnica i formar-se amb professionals de prestigi internacional. De fet, Ramon Escalé ha explicat que algunes de les figures que seran dalt l'escenari també faran de professors en els tallers. Linda Tillery i Terrance Kelly seran dos dels ponents més destacats. També impartiran les sessions Hollie Hood-Mincey, fundadora i directora del grup Singing Sensations Youth Choir, i Olga López, que explicarà els secrets de la tècnica desenvolupada per Jo Estill. A més, el mateix Ramon Escalé, director dels Esclat Gospel Singers, dirigirà una sessió d´improvisació col·lectiva. L'organització ha posat a disposició del públic 125 places.

L'abonament per als tres concerts a un preu únic de 40 euros. Els concerts de divendres i diumenge tindran un preu de 15 euros, respectivament, mentre que l´actuació de dissabte tindrà un cost de 18 euros.

Escalé ha explicat que el Campus Gospel de Rajadell mantindrà la proposta 'Sunday Service', estrenat l'any passat amb èxit. Es tracta d´una experiència espiritual que es viu els diumenges al matí a les comunitats afrobritàniques i caribenyes als Estats Units. La sessió es farà en plena natura i comptarà amb les veus de Linda Tillery & the Cultural Heritage Choir i Terrance Kelly. En paral·lel, durant tot el cap setmana s´habilitarà l´escenari obert Show your gospel amb l´objectiu que totes les persones inscrites als tallers mostrin la seva energia i el seu repertori.