Dilluns s'iniciaran els treballs de la 14a campanya d'excavacions arqueològiques a la zona de les Guixeres, a Súria, en la qual participaran unes 25 persones voluntàries, la majoria joves. La intervenció tindrà lloc fins al 6 de juliol amb la presència d'alumnes de l'institut Mig-Món i d'adults de la localitat que estan interessats en la recuperació i preservació del patrimoni històric local.

La campanya continuarà aprofundint en el coneixement del nucli de població que hi va haver a la zona de les Guixeres durant l'edat mitjana. Els treballs arqueològics se centraran en les restes de l'església preromànica de Sant Pere del Puig i de la torre del Puig de Sant Pere, així com en els respectius entorns. Com en edicions anteriors, la direcció va a càrrec de les arqueòlogues Cristina Belmonte i Roser Arcos.

Les restes de l'església de Sant Pere del Puig i de la torre del Puig de Sant Pere formen part de l'Espai Patrimonial de les Guixeres, que també inclou els antics forns de guix recuperats pel col·lectiu Els Jubilats de les Guixeres. La intenció del municipi és, a llarg termini, fer visitable el jaciment i muntar-hi un itinerari turístic i cultural. La campanya és una iniciativa de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament i l'institut Mig-Món, amb l'autorització del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat, així com de diversos col·laboradors, entre els quals la família propietària dels terrenys.