Regió7 farà entrega, avui dimarts a les 20h a la sala La Plana de Manresa, dels seus premis anuals que reconeixen el talent i la excel·lència sorgides de la Catalunya Central en tots els camps de la vida econòmica, social i cultural. L'entrada a l'acte és lliure, tot i que cal reservar lloc prèviament i, en aquests moments, les localitats es troben pràcticament exhaurides.

Tots ells seran lliurats en un acte que tindrà la presència del conseller d´Ensenyament Josep Bargalló. Inicialment era previst que el representant del Govern català a la gala fos el vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d'Economia, Pere Aragonès, però un viatge de Quim Torra ha fet que hagi d'assumir l'agenda del President i que no pugui ser present a l'entrega dels premis.

La vetllada anual dels premis Regió7 ha esdevingut una cita indefugible, ja que en ella el diari, en nom dels seus lectors i inspirat pel principi del servei a les comarques de la seva regió, guardona cada any persones i entitats que han destacat pels seus èxits, per la seva tasca o per culminar o assolir una fita notable en una trajectòria que mereix ser reconeguda.

Els premis tenen tres modalitats, encara que es lliurin en la mateixa gala. Per un costat hi ha els premis que són decidits pels lectors de Regió7, i que ho fan amb els vots que han pogut emetre de forma telemàtica a través del corresponent aplicatiu a la web regio7.cat. Es tracta del premi Estrella, que destaca una actuació especialment positiva, i del premi Estrellat, que constitueix una estirada d´orelles per una actuació o un capteniment que els lectors consideren reprovable. Aquest any els lectors han aplaudit la Unitat d´Oncologia d´Althaia, pels motius que s´exposen aquí a sota, i han xiulat el bisbat de Vic, també pels motius que es detallen.

D´altra banda hi ha els premis temàtics, que decideix un jurat integrat per membres del consell assessor del diari, i que tenen sis especialitats: l´Ambaixador, a la persona o institució d´aquestes comarques que amb la seva tasca de projecció nacional o internacional enlaira el pavelló de la seva terra natal. Els Actius Socials, a persones o entitats que demostren una trajectòria destacada de compromís amb la societat des de la seva dedicació. I els premis específicament dedicats a guardonar les fites aconseguides en quatre especialitats com són el món de la cultura i els espectacles, el de l´esport, el de la comunicació i el de l´economia en el seu vessant de l´emprenedoria.

Els premiats

Veredicte del jurat

Aquest any el jurat dels premis ha decidit un veredicte divers amb una mica de tot: reconeixement a una trajectòria amb l´Escola Politècnica, aplaudiment a la gosadia de l´empresa local que competeix amb les multinacionals a Fibracat, l´èxit com a novel·lista d´un editor erudit com Raül Garrigasait, el compromís professional amb la funció del periodista exercit amb excel·lència en el cas de Jordi Pons, cap d´informació política de TV3 en uns moments especialment exigents, i la capacitat de sobreposar-se a la derrota, de dibuixar un camí de recuperació i de triomfar finalment (com qui diu al darrer minut) en el cas del Bàsquet Manresa i el seu retorn a l´ACB després d´un any al purgatori de la LEB.

Els guardons són decidits per un jurat a partir d´un procés que comença amb una llista de propostes dels responsables de la redacció del diari. A aquests noms s´hi afegeixen els que aporten les entitats que responen a la crida que el diari fa cada any per tal que tot el teixit associatiu pugui fer arribar els seus candidats. Tots aquests són oferts com a candidats al jurat, que al seu torn pot fer les seves pròpies aportacions durant les deliberacions.

Enguany el jurat, format per membres del Consell Assessor de Regió7, ha estat integrat per Alba Baltiérrez, Albert Cots, Àngels Freixanet, Anna Solsona, Delfina Corzan, Enric Martí, Fèlix Noguera, Jordi Singla, Jordi Vilaseca, Josep M. Descals, Ramon Segués, Valentí Martínez, Xavier Obradors, Gonçal Mazcuñán i Marc Marcè.

Aquesta serà la dinovena edició dels premis, que es van concedir per primer cop el 1987 i han tingut de forma ininterrompuda l´actual format des del 2007. L´any passat la principal autoritat va ser la llavors portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, i el 2016 l´acte va tenir la presència del President, Carles Puigdemont.