La ballarina manresana Tània Cornet continua acumulant reconeixements. Si dimarts aconseguia un gran triomf i es proclamana campiona de la categoria infantil en el concurs de hip hop del campionat del món World Dance Cup, ahir, el jurat del concurs va declarar-la millor ballarina de totes les especialitats. Tània Cornet, de 12 anys, s'havia preparat a consciència per aquest campionat KSH Children Solos Hip-Hop i l'èxitd'ahir la confirma com una de les grans promeses a nivell internacional.

El ball que s'havia preparat Cornet per al concurs, el "Moving'up" ha tingut un èxit espectacular. A nivell de l'estat espanyol, la manresana ja és una de les joves que més promet en aquesta disciplina, on ja fa anys que domina la categoria. També va ser la rebel·lació fa dos anys a Jersey, en la mateixa prova del campionat del món, però aleshores amb menys països representats. Ara, amb molta més qualitat i varietat de participants, s'ha imposat en el Hip hop. El premi d'ahir com a millor de totes les disciplines la situa al capdemunt de les promeses a nivell mundial.

La jove manresana, que va iniciar-se en el món de la dansa i el Hip hop en escoles de la capital del Bages, va volar després cap a centres situats a Barcelona buscant sempre poder entrar en contacte amb els millors professors i els millors grups per poder muntar les seves coreografies. És una autèntica especialista en els solos, tot i que també forma part d'algunes coreografies grupals. A Sitges, però, hi va participar només en solos.

La jove Cornet, que demostra una evolució constant en el perfeccionament de la dansa del Hip hop, s'ha preparat amb el professor Kanga Valls, a l'escola Musique Dance, de Sant Adrià del Besos. Amb aquesta mateixa peça que ha portat al concurs mundial de Sitges, Cornet ja fa tenir un meritori segon lloc al concurs previ a nivell de l'estat espanyol. Aleshores va ser segona, perquè tot i que en la puntuació del jurat havia sumat més punts que no pas els altres competidors, va rebre una sanció per excés de temps. Dimarts, el temps era l'ajustat i la victòria, ajustada, la va portar al lloc més al del podi..En l'actuació de dimarts, Cornet va rebre 92,8 punts, i va tenir en el jove de deu anys Cheng I Lou , de Macau, el seu màxim rival

. Va quedar a poques dècimes, amb 92,3 punts acumulats. En tercer lloc, una altra catalana, Nahiel Domènch, de Gavà. El gruix de la competició se celebra al complex hoteler Melià, de Sitges, però la prova específica de KSH Children Solos Hip Hop es va celebrar a l'escenari de El Prado, de la mateixa localitat, amb la participació d'una trentena de joves. Enguany, el concurs ha tingut una alta participació de països ben diversos, des d'Anglaterra fins a Macau, passant per l'Índia, Israel, Austria, Bulgaria o Ucraïna, entre d'altres.

Tania, que al final de l'exercici de dimarts, va admetre que havia actuat "una mica nerviosa", ahir va demostrar que podia actuar sota pressió amb una excel·lent precisió de moviments i de ritme. Del nerviosisme va passar ahir a una satisfacció desbordant en rebre aquest inesperat reconeixment. Després de rebre el premi, va rebre la felicitació de bona part dels membres del jurat.

Tot seguit, el vídeo amb totes les actuacions. Pots trobar la de Tània Cornet al minut 28:29.