Tully sembla completar una trilogia sobre personalitats femenines en crisi que el seus principals artífexs (el director Jason Reitman i la guionista Diablo Cody) van iniciar amb les sobrevalorades Juno i Young Adult. La protagonista, Marlo, és una dona que es veu totalment desbordada després de tenir el tercer fill. La contractació d'una mainadera, Tully, sembla d'entrada que pot solucionar els seus problemes. La química entre ambdues és inicialment portentosa, però tot es complicarà gradualment.

Tully combina la comèdia dramàtica i el thriller tenebrós. El concepte inicial és més que atractiu perquè tracta la maternitat amb una perspectiva realista i políticament incorrecta que desvela les qüestions més amargues, com la depressió postpart. L'antiheroïna, Marlo, es veu submergida en un abisme interior que la seva jove treballadora agreuja per la via més misteriosa i desassossegadora. La pel·lícula conté tots els ingredients i defectes del cinema manufacturat pel tàndem compost per Reitman i Cody: ens trobem novament davant d'un artefacte tan hàbil com superficial i inversemblant. Un embolcall cridaner que no pot amagar un contingut certament trampós i feble. La seva única carta veritablement guanyadora és l'esforçada (es va engreixar vint quilos) i portentosa composició de Charlize Theron, que ja interpretà el títol anterior de Jason. L'actriu sud-africana exhibeix novament la seva versatilitat i, després d'enlluernar-nos amb un registre contundent en un thriller sofisticat ( Atómica), torna als matisos intimistes, sobris i sòrdids que ja vàrem admirar a Monster. Una caracterització de cinc estrelles per una menudesa que promet molt més del que dona. Indispensable per a les incondicionals de la senyora Theron.

TULLY Estats Units, 2018. Comèdia. 94 minuts. Direcció: Jason Reitman. Guió: Diablo Cody. Intèrprets: Charlize Theron (Marlo), Mackenzie Davis (Tully), Ron Livingston (Drew), Mark Duplass (Craig), Elaine Tan (Elyse), Colleen Wheeler (Dr. Smythe), Marceline Hugot (client de la cafeteria). Pantalles: Bages Centre (Manresa) i Ateneu (Igualada).