Manresa es va entregar a ells, i ells es van entregar a Manresa durant dues hores de concert. Una combinació perfecta amb què Gossos ha aconseguit fer èpica la seva estrena a la plaça Major, on dissabte a la nit va actuar per primer cop, dins al programació musical a l'aire lliure que aquests dies organitza la Universitat Catalana d'Estiu.

Mitja hora més tard del que inicialment s'havia anunciat, el quintet manresà sortia a l'escenari entre crits d'un públic tan nombrós com divers. I és que amb aquest concert, Gossos encetava la gira d'estiu dels seus 25 anys, i va omplir la plaça de pares que de joves ja seguien el grup i dissabte els van voler tornar a veure en directe, ara acompanyats dels fills. Nens, adolescents i adults es bar-rejaven en un ambient tranquil però entregat, i que acompanyava els músics amb la lletra.

Vint-i-cinc anys de Gossos donen per a molt, i dissabte van abundar temes de Zenit, el darrer àlbum, però també d' Oxigen (2007), 8 (2005) i alguns dels 90, d' En privat i de Metamorfosi. Les peticions del públic després d'una hora i mitja d'actuació van fer reaparèixer els músics a l'escenari quan ja n'havien marxat, ara si, amb els quatre últims temes, entre aquests l'esperat Corren, aclamat durant tot el concert, i La nit s'acaba. També hi van incloure La llum que portes dins, «un encàr-rec de la nostra ciutat», a la qual van agrair, diverses vegades, el suport rebut aquests 25 anys.