En el primer semestre de programació, el Kursaal ha tancat temporada amb 47.968 espectadors, 104 funcions; i una ocupació general del 83%, que iguala la més alta, que es va aconseguir el 2007, quan es va reinaugurar el Kursaal.

Els responsables de l'equipament destaquen la consolidació dels quatre espais de programació: Sala Gran i Sala Petita del Kursaal, el teatre Conservatori i Espai Plana de l'Om; i la bona acollida del Toc Obert, el nou abonament amb el qual es poden comprar entrades de diversos gèneres per a espectacles de la sala gran del Kursaal.

Anna Crespo, regidora de Cultura, valora el Kursaal com un "molt bon actiu; un equipament de primera que ens posa de relleu com a ciutat". Per la seva banda Jordi Basomba, gerent de Manresana d'Equipaments Escènics, considera que es vol fugir de les xifres i que "el més important és la tendència que indiquen aquestes xifres, que és l'estabilitat".

Dins de la programació estable de la qual es fa càrrec l'Associació Cultural El Galliner, s'han programat un total de 67, dels quals s'han fet 104 funcions amb una ocupació del 83%, xifres similars a les del primer semestre de 2017, amb 78 espectacles i 122 funcions i el 78% d'ocupació. Pel que fa al nombre d'espectadors, 47.986, s'ha quedat una mica per sota de la xifra del primer semestre del 2017 amb 48.479, però superen els 47.418 del primer semestre de 2015.

Més públic de teatre a l'abonament i fora de l'abonament

El teatre continua essent el gènere que sedueix més públic, el 41% del total. Seguit de la música amb un 30% i dels musicals, amb un 14% i que puja substancialment per efecte d''El Petit Príncep' del qual es van fer 4 funcions. Cal remarcar l'alta ocupació, tant dels espectacles inclosos dins del Toc de Teatre ('EVA', 'Calígula', 'Cyrano', 'Bodas de sangre' i 'Moby Dick') com de les obres teatrals de sala gran de fora de l'abonament, com ara 'Adossats', que va exhaurir entrades en les dues funcions programades, o de 'Frankenstein', que també va exhaurir.

Pel que fa a la música, és destacable el concert homenatge als 50 anys del Grup de Folk, una producció del mateix Kursaal que, a part d'exhaurir entrades, va gaudir d'un èxit notori i va tenir molta repercussió més enllà del nostre territori d'influència. Pel que fa a la dansa, l'increment de públic es deu a l'increment de les propostes (Ballet de Víctor Ullate, 'Mülier', 'El Trencanous'), respecte del dels primer semestre del 2017.

L'abonament del Toc Obert neix per quedar-se

En el primer semestre del 2018 es va ampliar l'oferta d'abonaments amb el Toc Obert, un paquet de 6 espectacles de diversos gèneres a triar d'entre 26 de la sala gran del Kursaal. És el primer cop que es va oferir un abonament no temàtic a la sala gran del Kursaal, un oferiment que responia a reiterades peticions del públic. Se'n van fer 88, una xifra que -quan encara no fa un mes de la posada a la venda de la nova programació del segon semestre- ja s'ha enfilat fins a 67.

El Teatre Conservatori i l'auditori de la Plana de l'Om, espais consolidats

Si el primer semestre del 2017 un dels objectius era el d'augmentar el nombres d'espectacles programats al Teatre Conservatori i a l'Auditori de la Plana de l'Om, el primer semestre del 2018 ha estat consolidar la programació a tots dos espais. A la Plana de l'Om amb part de la programació d'Imagina't, el cicle ? de Música, el Documental del Mes i el Docs Barcelona -en la 2a edició que s'acull des de Manresa-; i el Teatre Conservatori -que aquest novembre farà 140 anys-, amb una dotzena d'espectacles, sobretot teatrals.