El passat febrer van sorgir els rumors que apuntaven al fet que Joaquin Phoenix interpretaria al Joker en la primera pel·lícula en solitari sobre el dolent dels còmics de DC. Ara Warner Bros ha confirmat la notícia i Phoenix s'uneix oficialment a la cinta, produïda per Martin Scorsese.

Todd Phillips, conegut pel seu treball a la trilogia Resacón en Las Vegas, dirigeix i escriu la pel·lícula, que encara no té un títol oficial. Scott Silver co-escriu el guió amb Phillips. El rodatge començarà al setembre amb un pressupost aproximat de 55 milions de dòlars, una dotació bastant inferior a la de la resta de pel·lícules de Warner basades en personatges de DC còmics.

El film, que narrarà els orígens del Joker, no formarà part de l'univers estès de DC, per la qual cosa serà independent a pel·lícules com a Esquadró Suïcida -on Jared Leto encarna a Joker-, Wonder Woman o Lliga de la Justícia. Warner Bros. i DC seguiran una línia de producció diferent per a aquesta i altres nous projectes que permetran explorar diferents històries sense que hagin d'estar connectades a un univers més gran.