El jove cineasta català Dani de la Orden, director de 'Barcelona, nit d'estiu' i ´Barcelona, nit d´hivern´ torna a la gran pantalla aquest divendres amb ´El mejor verano de mi vida´. La pel·lícula té poc a veure amb la seva exitosa òpera prima, més enllà del gènere i de l´estiu com a teló de fons. Al film, Curro (Leo Harlem) és un humil venedor d´electrodomèstics que ha promès al seu fill unes grans vacances però no té recursos. L´atzar creua pare i fill amb una família rica, la qual cosa canvia el destí i l´estil de les seves vacances. L´altra estrena estacional de la setmana és el film d´animació ´Hotel Transsilvània 3, unes vacances monstruoses´, també en català en algunes sales del país.

La nova entrega d´´Hotel Transsilvània´, la coneguda família de monstres embarca en un creuer de luxe i es prenen un descans, ells i la resta dels empleats de l´hotel. Però el plàcid viatge farà un gir quan Drac s´enamora de la misteriosa capitana de la nau, Ericka, que amaga un perillós secret que podria resultar molt perjudicial per a tots els monstres

´El rascacielos´

Dwayne Johnson lidera el repartiment de ´El Rascacielos´, en el paper de Will Ford, un ex líder de l´Equip de Rescat d´Hostatges de l´FBI i veterà de guerra de l´exèrcit dels Estats Units que ara s´encarrega d´avaluar la seguretat dels gratacels. Durant un viatge de feina a Xina es veu incriminat en un incendi a l´edifici més alt i segur del món. Ford escapa i tracta de trobar aquells que li han parat aquesta trampa.

´Mary Shelley´

La pel·lícula desvetlla la història de la jove Mary (Elle Fanning) i la seva tempestuosa relació amb el poeta romàntic Percy Bysshe Shelley (Douglas Booth). Els dos senten una atracció immediata en conèixer-se, i davant l´oposició de la família de Mary a la seva unió, la parella decideix fugir, acompanyat per la germanastra d´ella, Claire (Bel Powley)

´La Bruma´

París se submergeix en una estranya boira mortal, i els supervivents es refugien als pisos i terrats de la ciutat. Sense notícies, electricitat, aigua ni menjar, una petita família lluita per sobreviure a la catàstrofe. A mesura que passen les hores es veuen obligats a enfrontar-se a la realitat: els equips de rescat no arriben.

´La cámara de Claire´

Durant un viatge de negocis al Festival de Cannes, Manhee és acomiadada per la seva cap. No obstant això, allà coneixerà una professora anomenada Claire, que fa fotos amb una polaroid. Cada una d´elles té una peculiar visió de la vida, i juntes miraran d´entendre els seus mons respectivament.

´Las grietas de Jara´

Quan una jove arriba a l´estudi d´arquitectura Borla i Associats buscant en Nelson Jara, tant en Mario Borla com la seva sòcia Marta Horvath i Pablo Simó, l´arquitecta més veterà de la constructora, asseguren desconèixer aquest nom completament. Però tots menteixen...

´Lola Pater´

Quan en Zino, de 27 anys, perd la seva mare, que l´ha criat des de fa més de dues dècades, ell decideix anar a buscar el seu pare, Farid, que els va abandonar quan ell era un nen. Aviat, Zino descobrirà l´autèntic motiu pel qual no ha vist el seu pare durant gairebé tota la seva vida. El seu pare es diu ara Lola.

´No quiero perderte nunca´

Malena i Paula (Aida Oset), s´acaben de traslladar a la casa de camp on vivien els pares de la segona. Un matí reben la notícia que la seva mare s´ha escapat del geriàtric. Mentre Malena marxa a treballar, Paula rep la visita de la seva mare, que apareix a la casa com una presència que ella no pot retenir. En una casa plena de records cada cop més borrosos i imprecisos, Paula es perd buscant la seva mare, mentre Malena intenta ajudar-la talment com una ´medium´, per expulsar-li els fantasmes interiors.