Petit format i plantejaments innovadors. Aquestes dues característiques uneixen els quatre finalistes de l'onzena edició del concurs Sons de la Mediterrània: Clàudia Cabero Trio; el músic i compositor sallentí Roger Andorrà; la cantant i grallera de les Garrigues Heura Gaya i el cantautor de Móra la Nova, Menut. Tots ells actuaran a Manresa, el dijous 4 d'octubre, a la Taverna de la Fira Mediterrània, en la final.

El guanyador gravarà un disc en un estudi professional, tindrà una campanya de publicitat a la revista Enderrock i al web Sons de la Mediterrània, i actuarà en diferents festivals durant el 2019, com la mateixa fira manresana. També, gràcies a una col·laboració del concurs amb la plataforma Verkami, en la final el públic podrà emetre els seus vots per a la categoria de votació popular. El premi consistirà en un descompte del 100 % als serveis de Verkami, assessorament i comunicació dedicada a la campanya del grup.

Qui és qui?

?Clàudia Cabero. El projecte de la barcelonina, arquitecta de formació, cantant de vocació, neix el 2016 amb un repertori que va des d'estàndards de jazz al fado, amb versions lliures i cançons pròpies. Recentment, el projecte s'ha ampliat a trio amb Guillem Aguilar (baix i cordes) i Sandra Monfort (guitarra).

?Roger Andorrà. A Electrogralla, el projecte de final d'ESMUC del músic, musicòleg i compositor sallentí, Andorrà parteix d'una sola gralla connectada a uns pedals electrònics per presentar un projecte que porta l'herència de la gralla vuitcentista cap a noves sonoritats. El ball pla, el pasdoble, el toc de castells i altres tonades passen pel filtre de la gralla preparada i en surten transformades.

?Heura Gaya. La cantant i grallera presenta un nou projecte intimista on la veu, la cançó i la melodia són les protagonistes al costat de sons de corda mediterrània i percussió catalana. Partint d'unes estructures tradicionals, Heura Gaya combina la composició pròpia amb les versions i els arranjaments de cançons tradicionals.

?Menut. Entre la cançó d'autor, el folk i l'electrònica, les cançons de Menut prenen com a base les músiques d'arrel que tenen en comú el guitarró amb instruments com guitarres acústiques i elèctriques i programacions. Menut actualitza el missatge dels primers cantadors de jota i la cançó protesta del segle XX.