La companyia Tràfec Teatre realitzarà aquest estiu una gira que la durà a Itàlia i Letònia, a més de sengles certament escènics a Girona i Olesa de Montserrat amb l'obra Assaig T4. Per contribuir a la iniciativa, el Consell Comarcal del Berguedà hi col·labora amb un ajut econòmic de 2.000 euros.

Fins el moment, Tràfec ha dut l'obra a diversos festivals, amb un notable èxit. El 2016, el grup va obtenir el Premi del públic i el Premi del jurat jove al Festival de Teatre Amateur de Cahors, a França; i el Premi Especial del jurat a la Mostra de Teatre de Barcelona. Així mateix, la companyia va ser finalista del Premi BBVA del 2017 i va actuar al Festival Mundial de Teatre de Mònaco, també fa un any.

A hores d'ara, Tràfec està recollint fons a través de les actuacions que realitza arreu de la comarca i amb la venda de marxandatge. El grup actuarà al Festival Tracce d'Olivero Citra, a Nàpols (Itàlia), i al Festival de Teatre Soli Pa Solim, a Letònia, a més del Festival Internacional de Teatre de Girona i al que se celebra a Olesa. Assaig T4 és una obra de producció pròpia que parla del llarg camí que van haver de fer els supervivents dels camps per tornar a casa.