El Teatre Comarcal de Solsona acollirà aquest vespre el concert inaugural de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) «del creixement», en paraules del director de l'AIMS, Peter Thiemann. El certamen, que passa de dues a tres setmanes, suma gairebé un centenar d'alumnes (95), una xifra rècord que multiplica per quatre els 26 de fa disset anys. L'AIMS, que se celebrarà des d'avui i fins al 19 d'agost, es va presentar ahir a l'Ajuntament solsoní.

Enguany, una de les novetats és l'Acadèmia de Vents, que tindrà lloc aquesta primera setmana i en la qual hi prendran part «una vintena d'alumnes» que avui arribaran a Solsona. Els 75 restants de corda i piano ho faran el 8 d'agost. El director també va subratllar que el nombre de «joves ultrajoves» amb talent del festival és cada any més gran.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va destacar ahir la singularitat artística i pedagògica de l'AIMS, que «exporta el nom de Solsona arreu durant tot l'any». En aquesta edició han augmentat també els concerts i les localitats on hi haurà actuacions. Balaguer, Sallent i la Torre de Vallferosa s'han afegit a la llista intercomarcal que abraça 14 municipis de 8 comarques. En 20 dies es faran 45 actuacions.