Les fotografies "Forn de pa- Fez" de Pep Moyano i "Welcome China" de Roger Bashi han guanyat el primer i segon premi, respectivament, de la 13a edició del concurs de fotografia Viatgers Manresans 2018.

L'acte de lliurament es va realitzar ahir a dos quarts de vuit de la tarda al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16). A la vegada es va donar per inaugurada l'exposició fotogràfica que es podrà visitar al mateix centre cívic fins al 31 d'octubre, de dilluns a divendres de 16 a 21 h.

El primer premi, valorat en 665 euros, va consistir en una matrícula a un curs de fotografia, material de viatges i vals per a activitats de temps lliure. El va recollir el fill de Pep Moyano de mans del president de Foto Art Manresa, Josep Brunet, i la tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Emma Oliveras. El segon premi, valorat en 325 euros, constava de material de fotografia i vals per activitats de temps lliure.

El jurat era composat per un membre de l'Ajuntament de Manresa, un membre de Foto Art Manresa i el guanyador de l'edició anterior.

A continuació, una quinzena de persones van assistir a la presentació del viatge "De la frontera entre EUA i Mèxic a la Patagònia", a càrrec dels viatgers amateurs Marc Antoni Gonzalez i Mònica Vergés, que van explicar un viatge realitzat al llarg de 26 mesos (2005-2007) a través de disset països amb un munt de paisatges, tant naturals com humans.

El cicle Viatgers Manresans 2018 l'organitza l' Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa. Col·laboren amb els premis i les xerrades: Franquesa, Juanola Photomaton, Viatges Concord, Foto Art Manresa, Viatges Masanés, MBici, Villaplana Estudi Fotogràfic, Abacus Cooperativa, Fèmina i Fundació Catalunya La Pedrera - Món Sant Benet, Llibres Parcir i Biblioteca El Casino.