La Seu de Manresa, una de les joies arquitectòniques de la capital del Bages, s'ha transformat aquest dijous al vespre per donar el tret de sortida a la 21a edició de la Fira Mediterrània. La companyia basca Kukai Dantza, una de les millors formacions de dansa contemporània de l'Estat, hi ha representat l'espectacle Erritu que, en eusquera, significa Ritual i que, enguany, és l'eix temàtic del certamen. Ho han fet acompanyats del coreògraf israelià Sharon Fridman, i de 16 veus de l'Orfeó Manresà, totes elles femenines. Amb un espectacle amb poca llum, místic, en un ambient intimista, i ubicat en un tatami a la nau central del temple, la Mediterrània ha donat el tret de sortida a una edició, la darrera del director artístic David Ibáñez, que comptarà amb 161 funcions de 116 companyies.

En un any en què la Mediterrània té els rituals com a eix temàtic, la Fira Mediterrània de Manresa ha volgut aprofitar la gran força simbòlica de la Seu, l'edifici històric i religiós més representatiu i emblemàtic de la ciutat.

El director de la companyia basca Kukai Dantza, Jon Maya, ha explicat que l'espectacle, titulat Erritu, és un viatge místic i vital. Dansa contemporània amb la dansa basca sempre present i aliada amb el coreògraf israelià Sharon Fridman. A més, l'espectacle també ha comptat amb 16 veus de l'Orfeó Manresà, totes elles femenines.

La Mediterrània, que s'allargarà fins diumenge, tindrà enguany 161 funcions de 116 companyies, d'aquestes, 70 són de Catalunya, 21 de la resta de l'Estat i 7 d'internacionals. La programació inclou 29 estrenes: 15 absolutes, 6 a Catalunya, 4 a la resta de l'Estat, 4 de creació i 8 coproduccions.