Durant els dies de la fira és fàcil trobar-se per la ciutat professionals vinguts d'arreu del món. Avui (10.30 h) molts es reuniran al Wine&Fest Forum, el V Congrés Internacional de Festivals de Músiques del Món i Folk que tindrà lloc a la Llotja professional.

Qui ahir a la tarda esperava l'autobús per anar a descansar una estona a l'hotel Món Sant Benet on s'allotja és So Kwok-wan, programador del Festival de les Arts de Hong Kong (hk.artsfestival.org). Conversem amb ell mentre es fuma un cigarret i desgrana les seves primeres idees de la fira.

Va anar a la inauguració?

Sí, i em va encantar. Un espectacle d'un gran nivell, per la presència basca, la coreografia, el cor de veus... Molt únic. M'agradaria portar-lo a Hong Kong el 2020.

Venia sabent-ho?

Va ser una sorpresa, no m'ho esperava, però l'atmosfera i la feina que va fer la companyia és fenomenal. Era el primer que veia.

És el seu primer any a Manresa, sol anar a altres mercats?

L'any passat vaig ser al Mercat de Música Viva de Vic, he estat a Madrid, al Grec de Barcelona... Aquí hi trobo una varietat d'espectacles interessant.

Què busca?

Organtizem un festival de teatre, dansa, música que va de jazz a clàssica, circ... M'interessa la música d'aquesta zona perquè l'any vinent programem diversos espectacles catalans.

Ja s'ha fet públic el cartell?

Ho anunciarem la setmana vinent i hi haurà Sílvia Pérez Cruz, Belda&Sanjosex, Marco Mezquida, Criatures, Jorge Da Rocha... Programem en auditoris de 2.000 localitats, combinant música folk, contemporània, flamenc...

Ha estat als speed datings, reunint-se amb molts professionals. Com ha anat?

Ha estat una sorpresa perquè he descobert molta gent nova. Va bé per tenir el contacte, escoltar-los. I pensar en ells en el moment de programar. Hi ha altres artistes de la fira, com Eva Yerbabuena, que ja coneixia.

La llengua és una barrera?

En la música mai no ho és. Són artistes que allà no coneixen però que agradaran. Tenim una audiència molt curiosa. Volem mostrar la varietat de sons que teniu en una mateixa regió. Això serà molt especial.