El món de la cultura, en general, i el de l'òpera, en particular, han lamentat la mort de la soprano Montserrat Caballé, de qui han elogiat la seva veu «única», una de les «millors» de la història, però també han ressaltat les seves qualitats humanes.

El ministre de Cultura i Esports, José Guirao, va lamentar la mort de la soprano Montserrat Caballé i va destacar que «va ser una veu única i irrepetible de la lírica mundial», com també va assegurar que «la seva pèrdua deixa una enorme orfenesa en el món de la lírica». Guirao va considerar que «va ser una veu única i irrepetible de la lírica mundial. La recordarem no només pels seus grans papers a l'òpera, sinó també per algun dels seus gestos més emocionants, com quan va cantar sobre les cendres del Liceu, que va ser una de les seves cases en les quals va desenvolupar la seva carrera i la seva vida», va afirmar el ministre. A més, va dir que la soprano «també estarà sempre unida a la imatge de Barcelona 92, amb Freddie Mercury, amb motiu dels Jocs Olímpics» de Barcelona.

«Era la Caballé, la gran senyora de l'òpera, llegenda de la cultura universal, la millor entre els millors i capaç de descobrir nous espais de creació amb els més grans». Amb aquestes paraules va iniciar la Casa Reial una piulada a Twitter per lamentar la mort de la soprano Montserrat Caballé. «La seva personalitat i la seva inigualable veu ens acompanyaran sempre. Sentim molt la seva pèrdua», conclou el tuit de la Casa Reial espanyola.

El que va ser durant molts anys director artístic del Liceu i actualment del Teatro Real, Joan Matabosch, va manifestar que Caballé «era diferent perquè tenia un timbre personalíssim i una qualitat absolutament única, una tècnica prodigiosa i una sensibilitat sorprenent per adaptar-se a tots els repertoris».