Aquest any era la quarta vegada que assistia a la Fira Mediterrània. Aitana Cuetara està al capdavant de l'empresa Luneda Producions de Galícia, amb la qual organitza diverses programacions de festivals i equipaments culturals gallecs.

«La programació de la Mediterrània és molt interessant i vinc a buscar propostes dels Països Catalans per portar-les cap a Galícia», explicava. Per a Cuetara, «és molt interessant l'espai dels professionals perquè ens funciona d'intercanvi, és a dir, tancar tractes per portar música catalana a Galícia i aconseguir que hi hagi propostes gallegues que vinguin a Catalunya. Tenim un punt en comú, que és la llengua, i ja hem comprovat que la música catalana s'entén millor a Galícia que a la resta de l'Estat, i a la inversa».

La programadora confessava marxar «molt contenta» de la fira d'enguany, per haver contactat amb dues propostes que espera contractar els propers mesos. Per a la gallega, la fira també «és un espai per compartir visions i contactes amb altres programadors, que a vegades costa de fer si no és en espais com aquests».

Cuetara assegura que el que l'ha sorprès més d'aquesta edició de la fira és l'espectacle inaugural. «Fantàstic! Ens va sorprendre molt i realment ha estat un atreviment que fuig de les inauguracions convencionals d'altres festivals», explica. L'única pega que la programadora troba a la fira és la poca presència de professionals internacionals en comparació amb els programadors catalans i espa-nyols.