El funeral per Montserrat Caballé va reunir ahir al tanatori de les Corts líders polítics i personalitats del món de la cultura, en una cerimònia en la qual la seva veu va tenir un protagonisme especial i que va acabar amb una càlida ovació. La cerimònia va començar poc després de migdia amb l' Ave Maria, que tantes vegades havia cantat la soprano barcelonina, que ha donat peu a una missa amb comunió, oficiada per tres capellans, un d'ells el popular pare Apel·les.

Mentre els feligresos combregaven ha sonat una altra de les àries preferides de Montserrat Caballé, O mio babbino caro. La veu de Caballé ha sonat novament al llarg del funeral en un passatge de l'òpera Rinaldo de George Friedrich Händel, i s'ha tornat a sentir al cap d'una hora, al final de la cerimònia, interpretant La Vergine Degli Angeli, ària de l'òpera La força del destí, de Verdi. Llavors, el mig miler de persones, entre ells molts liceistes, van aplaudir durant diversos minuts, mentre els seus incondicionals llançaven els «bravo, bravo» que tantes vegades la soprano havia sentit als grans coliseus operístics del món.

En l'emotiva cerimònia només hi van intervenir la seva neboda Montserrat Caballé i el seu otorrino, Pedro Clarós, que va explicar una anècdota: «Una vegada Montserrat Caballé em va dir que no sabia si aniria al cel, i jo li vaig dir que segur que sí, amb tots els avemaries que has cantat». A la primera fila de la sala hi havia la família de la soprano, encapçalada pel seu marit, Bernabé Martí, el seu germà, Carlos Caballé, la seva filla Montserrat Martí Caballé i la seva neboda i representant, Montserrat Caballé.

A la seva dreta es va situar la fila d'autoritats amb la reina Sofia, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el de la Generalitat, Quim Torra, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el líder del PP, Pablo Casado, el ministre de Cultura, José Guirao, la consellera de Cultura, Laura Borràs, i la delegada del Govern, Teresa Cunillera.

En una segona fila hi havia altres representants polítics, com la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, el líder del PPC, Xavier García Albiol, i els també populars Dolors Montserrat i Jorge i Alberto Fernández Díaz, entre d'altres. A la sala gran del tanatori, desbordada, també hi van assistir nombroses personalitats del món de la cultura, com els tenors Josep Carreras, Jaume Aragall i Josep Bros, el baríton Joan Pons, el comte de Godó, el cantant Al Bano, el Pare Àngel, així com una àmplia delegació del Gran Teatre del Liceu, encapçalada pel seu president, Salvador Alemany, i la directora artística Christina Scheppelmann. També es van desplaçar fins al tanatori de les Corts els periodistes Luis del Olmo i Mercedes Milà, el director artístic del Teatro Real, Joan Matabosch, i el cantant italià Al Bano.

Acabada la cerimònia, el cotxe fúnebre, en el qual es distingien corones de flors de la família, del FC Barcelona o d'amics com el cantant Vangelis, es va dirigir al cementiri de Sant Andreu.