El Tricicle diu adéu als escenaris amb l'espectacle 'Hits', que de l'11 d'octubre fins el 24 de febrer de l'any que ve farà parada al Teatre Victòria de Barcelona. Fins el novembre del 2019, 'Hits' visitarà diferents ciutats de Catalunya i l'Estat. El Tricicle s'acomiadarà just en el moment en què la companyia teatral celebrarà els 40 anys de trajectòria, "amb ganes de continuar fent coses però no a dalt dels escenaris", asseguren. No neguen que sentiran "nostàlgia i tristor", però ho defineixen com un "punt i seguit" per emprendre nous projectes com la creació d'un Tricicle format per tres actrius joves.

Després de fer gira per 35 ciutats diferents des del 2016, el que es preveu com l'últim muntatge del Tricicle arriba "a l'esprint final de 40 anys" amb un recull dels millors esquetxos de la companyia teatral. Un total de 12 gags més un resum final que aglutinarà altres fragments molt breus.

"El ritme serà trepidant. Serà el millor espectacle que hem fet mai", ha dit Joan Gràcia en la presentació de l'espectacle al Teatre Victòria. Cada funció serà diferent, ja que el públic pot triar a través de la web quins esquetxos clavats en la retina vol rememorar durant l'espectacle.

Amb 'Hits' (acrònim d'Humor Intel·ligent Trepidant i Sorprenent), el Tricicle tanca una etapa que al novembre de l'any que ve complirà 40 anys, i ho fan remarcant la "magnífica" relació que continuen tenint. "Després de tants anys continuem compartint camerino. Ho deixem per l'edat, per nous projectes", ha recordat Joan Gràcia.

El Teatre Victòria és on es van consolidar com a grup teatral, gràcies a l'espectacle 'Slastic' (1986), on ara tornen per a fer un espectacle que farà riure "més de 400 vegades".

L'adéu, només dels escenaris

"No marxem. Els artistes no acaben mai. Dirigir, produir, escriure, però amb més tranquil·litat", ha assegurat Paco Mir del seu comiat al novembre. La sensació de "cloenda" els aporta "una mica de tristesa", però remarquen que es tracta "d'abaixar el pistó i no tancar la porta mai del tot".

I és que "com li passarà a Messi", asseguren que hi ha un moment en el que s'ha de parar. "És un teatre molt físic i tenim una edat. Aquestes coses s'han de fer 'a tope'", ha dit Mir. El que volen és retirar-se amb "elegància".

Nous projectes

Encara no tenen definit què faran a partir del novembre, moment en què posaran punt i final a una gira que els portarà per escenaris de tot Catalunya i l'Estat. El que sí que saben és que volen provar coses noves, com un projecte que consistiria en formar un Tricicle femení amb tres còmiques joves. "Seria un experiment curiós, veure tres dones en un aeroport", ha exemplificat Joan Gràcia, que assegura que farien un càsting per triar "la nova generació" del Tricicle.