Pocs dies després d´haver-la presentat al Festival de Sitges, Dani de la Torre estrena dijous als cinemes el seu nou film, ´La sombra de la ley´. Una cinta ambientada als anys 20 a la Barcelona del pistolerisme, dels gàngsters i de la conflictivitat social i l´anarquisme. En aquest ambient tens, el policia Aníbal Uriarte és enviat a Barcelona per col·laborar, junt amb la comissaria local, en la detenció dels culpables del robatori a un tren militar. Aquest thriller de suspens, una gran coproducció amb participació de Televisió de Catalunya, està protagonitzat per Luis Tosar, Michelle Jenner, Ernesto Alterio i Pep Tosar, entre altres. ´First man´, amb Ryan Gosling encarnant Neil Armstrong en els intensos anys de la seva missió a la Lluna, és una altra de les estrenes destacades de la setmana.

´First man´

Josh Singer (´Los archivos del pentágono´, ´Spotlight´) dirigeix aquest film sobre la missió de la NASA que va dur el primer home a la lluna. Centrada en la figura de Neil Armstrong i el període comprès entre els anys 1961 i 1969, és un relat en primera persona basat en la novel·la de James R. Hansen, que explora el sacrifici i el preu que va representar tan per ell com per als Estats Units una de les missions més perilloses de la història.

´La casa del reloj en la pared´

Produïda per Steven Spielberg i dirigida per Eli Roth, ´La casa del reloj en la pared´ és una pel·lícula d´aventures i màgia basada en el clàssic infantil de 1973 que va escriure John Bellairs i il·lustrar Edward Gorey. Cate Blanchet i Jack Black són els rostres més coneguts de la pel·lícula.

´Clímax´

Gaspar Noé (´7 días en La Habana´) dirigeix ´Clímax´, una singular cinta sobre un grup de ballarins que transcorre en una sola nit. A mitjan anys 90 un grup de joves ballarins fa la seva darrera coreografia i després un celebren amb una gran festa al voltant d´una font de sangria. L´ambient s´electritza per moments i la bogeria els atrapa tota la nit. Els joves han estat drogats, però no saben exactament amb què ni per part de qui.

El regne dels Elfs, en català

´El regne dels Elfs´ és un film d´animació protagonitzat per Fish, un jove humà que ha estat convidat a visitar aquest llunyà i misteriós indret per assistir a la boda de la reina elfa Mayra. Allà es podrà retrobar amb la seva estimada elfa Lia, la germana petita de la reina. Els elfs foscos s´encarregaran d´espatllar la festa irrompent en plena boda de Mayra amb un gran exèrcit i prenent la monarca com a hostatge.

´Dónde caen las sombras´

En aquesta cinta de terror, Anna i Hans són una infermera i el seu assistent en un geriàtric que havia sigut un orfenat on ells han estat presos des de la infància i encara viuen atrapats en el temps i l´espai. Quan Gertrud reapareix del passat, el temps sembla retrocedir: l´orfenat torna prendre vida i recupera l´aspecte del fals refugi per a nens apartats de les seves famílies que havia estat, dirigit per Gertrud. Anna, una esclava d´aquell loc reprèn la seva investigació sobre Franziska, una amiga busca per tot arreu sense sort.

´Un héroe singular´

La pel·lícula d´Hubert Charuel ´Un héroe singular´ explica les vicissituds d´un jove granger francès, la vida del qual gira al voltant de la seva granja, la seva germana veterinària i els seus pares, els antics propietaris de la lleteria familiar. Els problemes per a Pierre arriben quan descobreix que un dels seus animals està infectat per una epidèmia que s´estén per França. El protagonista farà el possible per salvar les seves vaques, resistint-se a la perspectiva de perdre tot el ramat.

´Small foot´

Pel·lícula d´animació per a tota la família que proposa un gir a la llegenda del ´Bigfoot´, amb un Yeti jove i llest que es troba amb un exemplar d´una espècie que desconeixia, un ésser humà. La notícia provoca commoció dins de la comunitat dels Yetis i, a ell, una fama sobrevinguda com a descobridor. La pel·lícula s'estrena doblada al català en algunes sales.

´Pequeño secreto´

Basada en una història real, aquesta cinta brasilera explica la vida d´una nena i tres dones que comparteixen un secret que els canviarà la vida. La pel·lícula s´endinsa en els viatges d´aquestes tres dones, les vivències de les quals mostren un món on les persones són separades pel racisme però, on malgrat tot, l´amistat, la tolerància i l´amor tenen el seu lloc.

´Lucha de gigantes´

El realitzador de documentals Hernan Zin es posa al servei del projecte conjunt de l´ONG Acción contra el Hambre i Emilio Aragón anomenat ´Lucha de gigantes´. Un homenatge a tots aquells que lluiten contra la fam al món, i que porta per nom la cançó homònima composada per Antonio Vega fa 31 anys.

´El pueblo soy yo. Venezuela en populismo´

Pel·lícula documental que es planteja descriure els mecanismes de poder a la Veneçuela d´Hugo Chávez i Nicolás Maduro. La cinta, molt crítica amb el chavisme, mostra un líder que s´hauria aprofitat d´un moment de crisi per, gràcies als alts preus del petroli, apoderar-se de les institucions, polaritzar la societat, silenciar els mitjans de comunicació i desarticular l´aparell productius. I, sempre segons el documental, tot plegat "en nom del poble".