La cripta dels Sants Màrtirs de Cardona acollirà dues jornades dedicades a reivindicar el llegat de dos catalans universals: Montser-rat Caballé i Raimon Panikkar. L'homenatge s'inclou dins els actes de commemoració del 60è aniversari de la Coral Cardonina i es farà coincidint amb la celebració de la festivitat dels sants Celdoni i Sant Hermenter, patrons de la vila ducal.

La primera cita serà el diumenge 21 d'octubre. El musicòleg Ovidi Cobacho Closa (Cardona, 1977) , des del 2013 director de la Coral Cardonina, oferirà una conferència dedicada a homenatjar la gran soprano Montserrat Caballé, traspassada ara fa una setmana als 85 anys. La xerrada, titulada «Montserrat Caballé, una veu llegendària» , repassarà la biografia artística de la cantant catalana i s'il·lustrarà amb imatges històriques i projeccions audiovisuals per posar en valor el seu llegat cultural com a intèrpret. L'acte se celebrarà a les les 6 de la tarda i serà d'entrada lliure.

El següent diumenge, 28 d'octubre, l'antropòleg jesuïta Xavier Melloni (Barcelona, 1962) oferirà la conferència «Raimon Panikkar: un místic per al nostre temps» . Una xerrada emmarcada dins la commemoració del centenari del naixement d'aquest pensador universal, fill de pare hindú i de mare catalana, mort el 2010, que permetrà al públic aprofundir en el valuós llegat del seu pensament per a una autèntica societat intercultural i interreligiosa. L'acte, organitzat per la Germandat dels Sants Màrtirs de Cardona, serà a les 18.30 h i d'accès lliure.