Puigcerdà s'afegeix a la commemoració de l'Any Fabra, que impulsa la Generalitat, coincidint amb el 150è aniversari del naixement del filòleg i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Fins dilluns es pot visitar al Consell Comarcal de la Cerdanya, situat a la plaça del Rec, l'exposició Pompeu Fabra. Una llengua completa, de 9 del matí a 6 de la tarda. La mostra inclou vuit blocs expositius que presenten de manera planera i amena les dimensions científiques i socials de l'obra de Fabra i els elements principals de la seva biografia.

Per continuar amb les activitats de commemoració del filòleg, s'han programat un seguit de conferències, que divulgaran la figura i l'obra de Pompeu Fabra arreu de la geografia catalana i constituiran el cicle de conferències més gran que s'ha organitzat fins ara sobre el lingüista. Obertes a tota la ciutadania, abordaran el personatge tant des de la dimensió filològica com social, amb perspectives acadèmiques i divulgatives, gràcies a la implicació d'especialistes de les universitats catalanes i de comunicadors de prestigi.

En el cas de Puigcerdà, la xerrada «Descobreix el mestre Fabra vist pels seus alumnes» tindrà lloc al Museu Cerdà el dissabte 20 d'octubre, a les 8 del vespre, i anirà a càrrec de Maria-Rosa Lloret, professora de la Universitat de Barcelona i gran divulgadora de la figura del lingüista. L'activitat ha estat possible gràcies a la implicació del Servei Comarcal de Català de la Cerdanya i té la col·laboració del Grup de Recerca de Cerdanya i d'Òmnium Cerdanya.