La pel·lícula Climax, de Gaspar Noé, ha obtingut el premi a la millor pel·lícula i el film Lazzaro felice, d'Alice Rohrwacher, els premis del jurat, de la crítica i del jurat jove, en el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalu-nya, Sitges 2018, que va finalitzar ahir.

Climax narra l'evolució d'una festa d'una companyia de dansa, que va pujant de to durant la nit per l'efecte de les drogues fins a convertir-se en un viatge als inferns. Per la seva banda, el film Lazzaro felice és un relat a mig camí entre el conte popular, el realisme màgic, el drama social i la ciència-ficció de viatges en el temps que protagonitza un home massa bo i pur per a aquest món.

La membre del jurat Anaïs Emery va qualificar ahir Climax de pel·lícula «excel·lent» i «exemple d'una nova gramàtica del cinema» que «demostra que el gènere fantàstic té molta capacitat d'innovació».

«Surts d'aquesta pel·lícula amb ganes de tornar al cinema perquè és una pel·lícula sobre addiccions: addicció a la música, a les drogues, al sexe, però també al cinema en si mateix», va afegir.

La també representant del jurat Carolina Bang va reconèixer que tant Clímax com el seu director, Gaspar Noé, aixequen passions trobades. «Està bé que una mateixa pel·lícula desperti amor i odi, això vol dir que mou alguna cosa dins dels espectadors, però també em preocupa que s'estigui estenent aquesta polarització dels gustos», va assenyalar.