Ha nacido una estrella és la quarta versió d'un guió que amb diferents variacions havia estat plasmat anteriorment el 1937, el 1954 i el 1976. Steven Spielberg i Clint Eastwood, dos veritables pesos pesants de Hollywood, foren els primers candidats a rodar la nova adaptació, però finalment ha suposat el debut darrere la càmera de l'actor Bradley Cooper. Aquest intèrpret nord-americà també encarna un dels protagonistes, Jack Maine, un popular cantant perdut en una dinàmica autodestructiva. No obstant això, recuperarà la il·lusió (i l'amor) quan coneix l'Ally, una cantant aficionada i un vertader diamant en brut.

L'obra mestra filmada els anys cinquanta per George Cukor i amb una Judy Garland incommensurable segueix sent insuperable, però s'ha de reconèixer que la nova Ha nacido una estrella té una qualitat innegable. Cooper signa un melodrama musical narrat amb un pols vigorós i fluid. L'arrencada és brillant (el concert de Jack i el primer encontre amb l'Ally) i constitueix el millor fragment del llargmetratge. El problema de la pel·lícula rau que hi ha una diferència ostensible (i excessiva) entre les seqüències interpretades per la parella central i la resta. Ha nacido una estrella 2018 passarà a la història pel duel electritzant entre Lady Gaga i Bradley Cooper. Hi ha una química brutal entre ambdós i les seves seqüències, que culminen en un final corprenedor, traspuen un romanticisme arravatat i esquinçat. La temperatura baixa, però, quan entren en escena altres personatges i es vol bussejar en el traumàtic passat del cantant. Una irrecognoscible Lady Gaga broda el seu primer paper protagonista a la pantalla gran i exhibeix, musicalment i dramàticament, una personalitat rotunda.

Ha nacido una estrella . Estats Units, 2018. Drama musical. 135 minuts. Direcció: Bradley Cooper. Guió: Will Fetters, Bradley Cooper, Eric Roth, Dorothy Parker, Alan Campbell i Robert Carson, a partir de la història de William A. Wellman. Intèrprets: Lady Gaga (Ally), Bradley Cooper (Jackson Maine), Sam Elliott (Bobby), Andrew Dice Clay (Lorenzo), Rafi Gavron (Rez), Dave Chappelle (George Noodles Stone). Pantalles: Bages Centre (Manresa), Ateneu (Igualada) i Multicines (Abrera).