La Seu de Manresa i el seu entorn acolliran diumenge 28 d'octubre un concert amb 400 cantants de gospel, amb el nom de «Unity». Més d'una quinzena de formacions de tot Catalunya cantaran juntes per enviar un missatge de pau i solidaritat. Compartiran amb tothom, segons explica l'Ajuntament, "el positivisme que desprenen, el seu objectiu és que tothom es senti unit i connectat". El concert és gratuït i està organitzat per l'entitat manresana Esclat Gospel Singers i l'Ajuntament de Manresa i forma part de la programació de Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018.

L'entitat manresana Esclat Gospel Singers té una llarga trajectòria tant en l'àmbit de concerts i enregistraments com d'organització d'activitats. En els 20 anys que fa que existeix, fet més de 400 concerts per tot l'Estat, enregistrant 7 CD, onze espectacles i organitzant 14 edicions del Campus Internacional Gospel Rajadell.

Durant el dia del concert, tothom podrà gaudir d'un munt d'activitats, des d'un taller obert a la ciutat, fins a una ssessió d'improvisació col·lectiva conduida per Ramon Escalé, director de l'Esclat Gospel Singers. Que ha afirmat que «el que volem fer és aprofitar una música tan poderosa com el gospel per mobilitzar. Seran 400 veus cantant per la pau interior i exterior, per generar consciència i estats d'ànim especials».

El concert que posarà punt final a la jornada serà a les 5 de la tarda, a les escales de davant de la Seu, i s'interpretaran peces que els diversos grups ja preparen per separat i que després assajaran també conjuntament.

La regidora de Cultura, Anna Crespo, ha assegurat que l'activitat «és un dels plats forts de la capitalitat en aquest darrer trimestre» i va afirmar que «ja hem vist l'Esclat Gòspel Singers en molts contextos, la gran quantitat d'activitat que han fet, i vam considerar molt interessant la seva proposa d'utilitzar el valor patrimonial e la Seu per fer una gran jornada a l'entorn de la pau i la solidaritat». Per a la regidora, «la capitalitat vol oferir ponts, i en aquest cas seran amb altres grups, amb la ciutadania, perquè és una jornada oberta a tothom, per acostar-nos aquest tipus de música tan espiritual».

També assistirà a la jornada Lurine Cato, una cantant, compositora i vocalista de gospel i britànica. Llueix el sobrenom de The Queen of UK Gospel i ha guanyat varies vegades el British Gospel Awards. És tota una celebritat, que s'ajuntarà amb un dels millors combos del nostre país.

Programa

Programa

10h Assaig obert. Acte públic de tots els cors participants al Unity

Conduït per Ramon Escalé

Parc de la Seu

11.30h Taller. Sempre has desitjat cantar però mai t'has atrevit ? Doncs avui és el dia ! Suma la teva veu a les 400 veus participants i sent que formes part d'un cor gegant !

Conduït per Lurine Cato i Ramon Escalé

Parc de la Seu

12.30h SUNDAY CELEBRATION

En un ambient relaxat i de tranquil·litat compartirem música, silencis i experiències

Conduït per Lurine Cato

Parc de la Seu

14h Dinar col·lectiu

15.30h Improvisació col·lectiva

Deixarem que les nostres veus s'expressin lliurement creant melodies i harmonies sense cap filtre.

Conduït per Ramon Escalé

Interior de la basílica de la Seu

17h UNITY CONCERT

Fer sentir amb força les nostres veus en un missatge que un altre món és possible, amb valors més humans i més propers a tots.

Conduït per Lurine Cato i Ramon Escalé

Escales façana principal de la basílica de La Seu