L'igualadí Jordi Fulla (1967) protagonitza l'exposició Primera pedra amb la qual obre portes avui, dimarts, el nou espai cultural Cal Pal, a la Cortinada, un nucli de la parròquia andorrana d'Ordino. La inauguració tindrà lloc a les 19.30 h amb accés lliure per al públic.

Cal Pal neix amb la voluntat de reflexionar, a través de la creació, sobre el patrimoni natural, cultural i paisatgístic d'Andorra. I immers en aquest discurs, el treball de Fulla, artista de la col·lecció Vila Casas, incideix en el patrimoni andorrà de les construccions de pedra seca.

El nou centre exhibeix en la se-va proposta inicial una quinzena de pintures i dibuixos de Fulla que, en el seu conjunt, formen una col·lecció que dona testimoni de diverses obres de pedra seca repartides pel territori andorrà. Tot i la condició d'estat pirinenc, al principat també s'hi ha practicat al llarg del temps una tècnica constructiva molt característica de l'àrea mediterrània.

El treball de Jordi Fulla està concebut com un work in progress que aprofita les particularitats de cadascun dels territoris. Inicialment, l'igualadí va participar al projecte Itiner'Art, dirigit per Natàlia Chocarro. Posteriorment, va recórrer les valls andorranes per conèixer de primera mà les característiques pròpies de l'arquitectura rural de la zona.

En aquesta fase del projecte, Fulla va copsar l'essència i la memòria de l'ús de la pedra seca i la identitat i la història de les plasmacions realitzades pels éssers humans. El treball de l'anoienc es podrà seguir a Cal Pal durant un període de dos anys.