"Si d'aquí 15 anys volem tenir el Kursaal ple, hem de començar a posar-nos les piles i atreure gent jove". Precisament amb aquest objectiu que ha expressat un dels membres del Galliner, Jordi Mira, el teatre Kursaal de Manresa ha creat la figura d'"ambaixador" als instituts. Professors de secundària que estaran al cas de tot el que passa al teatre per detectar-ne el seu interès pedagògic i proposar-ho als alumnes o d'altres docents. De moment, el teatre ja té 25 "ambaixadors" al Bages, i la idea és estendre aquesta figura també al Berguedà, Solsonès i Moianès. Un d'ells, Josep Maria Freixa, de l'Institut Cal Gravat de Manresa, ha aplaudit la iniciativa i ha dit que els professors "no només tenen l'obligació d'educar el gust per la lectura, sinó també per totes les arts escèniques en general".

Fa anys que el Kursaal de Manresa treballa per atreure gent jove al teatre. De fet, amb aquest objectiu, l'any 2002 va néixer el Platea Jove, que programa pensant en un públic d'entre 12 i 18 anys i a un preu de 5 euros. La clau del Platea Jove és la implicació dels mateixos joves en la programació i també en la difusió de l'activitat a través de la figura de col·laborador, joves que pengen cartells a les seves escoles, reparteixen fulls de mà entre els seus companys de classe, venen entrades o fan difusió dels espectacles a través de les xarxes socials, entre d'altres coses.

Ara, el teatre manresà ha volgut fer un pas més enllà i ha creat la figura d'"ambaixador" que, per exemple, proposaran als seus alumnes obres com "España Ingovernable" (8 de novembre) o "La Maternitat d'Elna" (28 de novembre). Els "ambaixadors" es reuniran amb els responsables del teatre a l'inici de cada temporada per detectar aquells espectacles que puguin ser interessants en aquest sentit.

Nou relacions públiques de Platea Jove

L'actor Climent Ribera s'ha estrenat aquests dies com a nou 'públic relations' de Platea Jove. Ribera és la persona que, juntament amb els col·laboradors de Platea Jove que hi ha als diversos instituts i centres d'ensenyament secundari (una cinquantena), s'ha encarregat de passar per les aules i fer promoció dels espectacles del cicle Platea Jove.

Chapertons obre Platea Jove, divendres

Aquest divendres, 19 d'octubre a les 21h torna el cicle Platea Jove al Teatre Conservatori amb la companyia còmica Chapertons, que presentarà 'Rodó', un espectacle visual que recull els millors gags de les obres 'Boom', 'Goma Gom' i 'Volta de roda', que la Companyia Chapertons Còmic de clown teatre ha representat en més d'una vintena de països d'arreu d'Europa durant els seus 25 anys de trajectòria.

El pneumàtic ha estat sempre el fil conductor dels espectacles dels Chapertons. I a 'Rodó' tres personatges, a través del joc i l'humor, ens faran viure tot un món d'imaginació, poesia i creativitat. I sempre amb els pneumàtics com a protagonistes. El trio còmic integrat per Ernest Tarradas, Kike Ferragut i Miner Montell torna de nou al Teatre Conservatori amb aquest divertit espectacle per celebrar els seus 25 anys d'alt els escenaris.

Les entrades que tenen un preu de 5€ es poden comprar a les taquilles del Kursaal, una hora abans de la funció al Conservatori i també per Internet, a www.kursaal.cat.