Després de la bona acollida de la primera edició el maig i juny passats, el Festival Espurnes Bar-roques planteja ara unes «Espurnes de Tardor». La cita serà el dissabte 27 i el diumenge 28 d'octubre a Riner (Solsonès) i Sant Mateu de Bages (Bages). Continuant amb l'objectiu del certamen, es programaran dos concerts de música barroca davant d'altars bar-rocs, al final dels quals hi haurà un petit tast de cuina barroca.

La petita església de Sant Cristòfol de Freixinet acollirà el dia 27 (18 h) el concert de Dichos Diabolos, una formació jove que va actuar com a sextet a Sant Miquel de Castelltallat i que ara es presenta en format de duet. Marc Sumsi al clavicèmbal i Emiliano Pérez a la corneta i a la flauta s'acostaran a l'estètica del primer barroc.

L'endemà, a les 12 del migdia, davant del retaule de Segimon Pujol de Gurb a Santa Maria de Coaner, actuarà un trio de la Finnish Baroque Orchestra en l'únic concert a la Península Ibèrica. Repassaran la música per a teatre de l'Anglaterra elisabetiana i tocaran obres d'Olli Virtaperko (compositor finès del 1973) pensades per a instruments barrocs i que seran estrenes a la península.