La Biblioteca de l´Institut Lluís de Peguera serà l´escenari, divendres (18 h), d´una una nova funció de la lectura teatralitzada de textos del Dietari de la Biblioteca Popular de Manresa escrit entre els anys 1928 i 1939 i que es pot consultar a memoria.cat. Aquesta segona representació manresana té un interès especial: tindrà lloc a la mateixa sala on estava ubicada la Biblioteca on les bibliotecàries escrivien el seu dietari i n´explicaven el dia a dia. La Biblioteca va romandre a l´Institut fins l´any 1999 quan es va traslladar al Casino.

La lectura teatralitzada dels fragments més significatius del dietari anirà a càrrec de les actrius Maria Saenz, Txell Vall, Àngels Torrens, Olga Bellorbí, Cristina Cruz i Meritxell Costa, dirigides per Fina Tapias, del Grup de Teatre Els Carlins. El web El dietari de la Biblioteca Popular de Manresa (1928-1939) conté la transcripció dels dietaris de les bibliotecàries des dels inicis de la Biblioteca Popular (1928) fins a finals del 1939. La transcripció va acompanyada amb més de 500 documents i més de 300 notes de peu de pàgina.

La representació és un dels actes de la Trobada de municipis de la Xarxa Mai Més que impulsa l´Amical de Mauthausen, que divendres reunirà representants tècnics i polítics de diferents ciutats i que també inclou un acte d´homenatge als deportats manresans als camps nazis, a les 14h a la Plaça Sant Domènec, davant la placa dedicada als deportats.