Manresa clourà les activitats com a Capital de la Cultura Catalana amb"Lux Mundi: la llum del món", un espectacle lumínic i musical, que vestirà l'interior de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa, el 15 de desembre.

L'acte de cloenda farà una reinterpretació moderna del 'Misteri de la Llum'. A través d'una coreografia sincronitzada de llums i música, l'espectacle posarà en valor la bellesa del temple i focalitzarà l'atenció del visitant en els detalls arquitectònics més rellevants. Les projeccions lumíniques ocuparan els murs de l'interior del temple i podran gaudir-se també des de l'exterior, a través del rosetó i dels vitralls. "Lux Mundi" és un esdeveniment que vol apropar a tots els públics el valor patrimonial i cultural d'aquest edifici històric. Un acte únic i el primer espectacle d'aquest tipus que se celebra a la Seu de Manresa.

L'espectacle es reproduirà diverses vegades el vespre del 15 de desembre. Les sessions, gratuïtes i de 15 minuts de durada, tindran una capacitat de 400 persones. Per assistir-hi caldrà fer una reserva prèvia a través del correu electrònic cultura@ajmanresa.cat. Tanmateix, també s'hi podrà entrar directament, tot i que l'entrada s'autoritzarà fins a omplir la capacitat autoritzada.

Activitats per a tots els públics i gustos fins a finals d'any

Entre la gran varietat d'esdeveniments programats fins a finals d'any, la Capitalitat apadrina la 5a Jornada del Bestiari Festiu, dedicada als animals reals o imaginaris exhibits en les festes locals catalanes en processons, cercaviles i balls; la segona edició del festival de pensament filosòfic, científic i artístic Cosmògraf, que enguany reflexionarà sobre la revolta i/o transformació; la celebració de Gospel Unity: 400 veus per la pau, que pujarà 400 cantants en un mateix escenari; el festival de literatura Tocats de Lletra; la commemoració del 200 aniversari dels Panyos, la fàbrica manresana de riu més antiga que es conserva a Catalunya; el Fòrum Auriga 2018 sobre el món clàssic o la Commemoració del 80è aniversari dels bombardeig franquistes a través d'un acte d'homenatge, exposicions i espectacles multidisciplinaris.