Diuen d'Irlanda que «Déu va inventar l'alcohol perquè els irlandesos no dominessin el món»... i aquest proverbi també serveix per als habitants del nord de l'antiga Eire. Llar del Delorean de Retorn al futur, de llegendes del futbol i de la música com George Best i Van Morrison, d'un dels museus més visitats del planeta i de l'hotel més bombardejat de la història. Aquesta variada mostra descriu Belfast, la gran desconeguda del Regne Unit.

En les seves drassanes va néixer fa més d'un segle el navili més famós de tots els temps: el Titanic. Encara ressonen els martells amb què van construir el mal anomenat vaixell dels somnis. Avui dia, un museu s'aixeca sobre el bressol de la mítica embarcació, on s'han reproduït a escala les cabines on van viatjar els passatgers i la tripulació del transatlàntic on el Jack i la Rose van protagonitzar una de les històries més cèlebres del món del cinema, i de la qual tothom coneix el seu fatídic final.

A prop hi ha un altre vehicle que ha quedat immortalitzat en el setè art. En el Transport Museum s'exposa una de les col·leccions més grans de mitjans de transport d'Europa: locomotores de vapor, carruatges, tramvies i cotxes de fabricació irlandesa com el Delorean de Retorn al futur.

Hi ha hotels que presumeixen de tenir les habitacions més luxoses, el millor restaurant o les millors vistes. No és el cas de l'hotel Europa, «el més bombardejat de la història». Ni més ni menys que en vint-i-vuit ocasions, una xifra que ha quedat registrada en el llibre Guinness dels Rècords i una placa a la façana que fa referència als diversos atemptats que va tenir durant la segona meitat del segle XX durant el conflicte irlandès que va enfrontar els unionistes d'Irlanda del Nord contra els republicans irlandesos. Tots dos bàndols van recórrer a les armes, en una època en la qual la regió de l'Ulster es va enfonsar en una espiral de violència durant tres dècades i fins al 1998.

La millor manera de conèixer la ciutat i la història del conflicte és contemplar els murals que hi ha a les façanes dels edificis, tant del barri catòlic com del protestant. Els del catòlic són molt més artístics i variats. La majoria d'ells fan referència a l'IRA i una gran part es poden trobar en la transitada Falls Road.

Les guerres i els problemes polítics formen part del dia a dia, però també de la història. Mirar cap a un altre costat no canviarà la realitat en la qual vivim però recordar-la evitarà repetir en un futur les desgràcies passades.