El proper dilluns 5 de novembre la Biblioteca Ateneu Les Bases acollirà, a les 6 de la tarda, la inauguració de «Caputxetes Vermelles». Es tracta d'una exposició que ofereix la possibilitat de gaudir d'una selecció de llibres i objectes vinculats a aquest personatge, en més de 20 idiomes, que formen part de la col·leció de Carme Faro, col·leccionista i mestra de professió.

Carme Faro col·lecciona pessebres i contes en general, i la seva passió té a veure amb la literatura infantil i juvenil i, especialment, amb tot allò que està relacionat amb la Caputxeta Vermella. Per aquest motiu, ha agrupat una gran quantitat d'objectes especials i llibres nacionals i internacionals, els quals prenen vida en les exposicions.

L'exposició presenta una selecció de contes, àlbums il·lustrats, llibres-joc, trencaclosques, titelles i altres objectes basats en el personatge de la caputxeta. Un ampli ventall que permetrà recrear-nos en el personatge més estimat i conegut de tots els contes, la Caputxeta Vermella.

La Caputxeta Vermella és un conte popular europeu que té moltes versions i que la seva història es va estendre mitjançant la traducció oral. El conte ja era narrat al segle XIV a França i va ser transcrita per Charles Perrault (Le Petit Chaperon Rouge, 1697) i els germans Grimm (Rotkäppchen, 1812), entre d'altres. Tot i ser considerat un conte infantil, conté elements referents a la violència, el sexe i el canibalisme.

L'exposició «Caputxetes Vermelles» es podrà visitar del 5 al 30 de novembre en el següent horari: dilluns, dimecres i divendres, de 2/4 de 4 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre; dimarts i dijous, de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 4 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre; i dissabtes de les 10 del matí a les 2 del migdia. L'entrada és lliure.

L'exposició està organitzada per l'Ajuntament de Manresa i la Biblioteca de l'Ateneu Les Bases.