Els Soundie Music Video Awards han escollit finalista en la categoria 'Millor videoclip d'un segell independent', el videoclip 'Boreal' del grup manresà Puput, entre més de 1000 propostes presentades.

El dia 10 de novembre el videoclip serà projectat en una gala a la Fabrica Estrella Damm de Barcelona on es sabrà també qui és el guanyador.

Dirigit pel director manresà David Vidal, el clip de "Boreal" reflecteix un món oníric i bucòlic que alhora pretén mostrar la violència de la natura. Un video on les imatges s'integren en múltiples capes per diluir-se entre els sons de la cançó. Una sèrie de miralls trencats llampurnegen la mirada de l'espectador, el que evoca una naturalesa bella i violenta alhora en la qual la llum pot sortir projectada cap a mil llocs i destellar.

'Boreal' és el primer videoclip extret de 'Purga' (Hidden Track Records, 2018) , el tercer disc de Puput, que ha sigut presentat amb molt bones critiques a festivals com el Primavera Sound o al Teatre Kursaal de Manresa.

El 10 de novembre se celebra Soundie Music Video Awards 2018, el Festival Internacional de Videoclips de Barcelona organitzat per La Cupula Music a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, un certamen en el que suneix vídeos i música en un mateix espai i en el qual tindrem actuacions en directe, speed meetings, conferències i tallers.

A diferència d'edicions anteriors, aquest any se celebrarà en una sola jornada a la Fàbrica Estrella Damm, en què s'organitzen ponències de professionals del sector, tallers i actuacions musicals. Per finalitzar, se celebra la gala de lliurament de premis. Aquest any s'han incorporant dos nous guardons a la llista: Millor videoclip de gènere i Millor videoclip de segell independent inscrit en una associació. El valor total dels premis que es lliuren és de 12.500 ?.

La gala de lliurament de premis comptarà un any més amb la col·laboració de revista Enderrock per a lliurar el Premi Enderrock al Millor videoclip en llengua catalana i de la PAF, con el Premio PAF a mejor videoclip de un artista de la CCAA de Cataluña. La revista Mondo Sonoro lliurarà el Premi Mondo Sonoro a millor videoclip Nacional y scannerFM el Premi scannerFM a la millor creativitat/guió. Per la seva banda, l'asociación MIM (Mujeres de la Industria de la Música) concedirà el Premi MIM millor videoclip per la igualtat de gènere de Soundie 2018.