El cineasta Julio Medem estrena la coproducció catalana El árbol de la sangre, una història d'amor en la qual combina drama i suspens i que és el seu retorn a la direcció tres anys després de Ma Ma. La cinta, protagonitzada per Úrsula Corberó i Álvaro Cervantes, tracta sobre una jove parella que viatja a una antiga casa de muntanya per escriure la seva història. Teixiran el gran arbre genealògic de les seves vides i la família amb 25 anys de relacions i descobriran secrets ben guardats.

«Estem envoltats de coses que ocultem o sobre les quals directament mentim», explica Medem. I, de fet, les veritats i les mentides tenen un paper molt important en aquesta pel·lícula.

Segons el director de La pelota basca i Lucía y el sexo, la intenció íntima dels dos personatges, que tenen 25 anys i s'estimen, és explicar les seves vides i les de les seves famílies. Tot i això, cadascun dels dos és conscient que té un secret per explicar i que «quan ho facin es faran mal».

Medem apunta que van reconstruint aquest arbre conjunt de les seves vides i famílies i s'adonen que és «més complex i misteriós» del que s'imaginaven. Per a ell, el film és «una història d'amor amb forma d'arbre o que té a dins un arbre, amb branques que són vides i que són altres històries d'amor i d'enveges, de bogeria i tragèdia». Medem diu que la pel·lícula té «una atmosfera romàntica, però d'un romanticisme radical i tràgic amb els conceptes de vida, sexe i mort».