Més de 150 persones omplien, dijous a la tarda, la platea del Teatre Patronat de Berga en l'acte de celebració dels 60 anys de vida de l'Agrupació Teatral La Farsa. Justament, en aquesta mateixa sala és on va començar tot l'any 1958, quan un grup de persones va decidir emprendre una aventura: crear una nova entitat teatral a la ciutat.

Dijous, però, els actors, directors i col·laboradors de La Farsa no van trepitjar l'escenari. Van quedar-se a la platea i van ser, per un dia, espectadors en l'estrena de l'audiovisual que recull la seva història. Un muntatge carregat de sentiments i emocions fet a partir dels testimonis dels actuals membres del grup i d'imatges antigues. Va ser una tarda de retrobaments entre la família de farsants, «els d'abans, els d'ara, els que vindran i els que ja no hi són», va dir Josep Maria Salat, president de l'entitat. Les butaques del teatre -reconvertit ara en sala de cinema- les van ocupar alguns històrics de la companyia, com Josep Monta-nyà, un dels iniciadors de l'entitat i un dels actius durant la primera època; així com altres persones que han tingut un paper destacable en la trajectòria de l'entitat.

No hi van faltar tampoc els que en els darrers anys han ajudat a fer que l'agrupació segueixi un camí ascendent i han passat al capdavant per portar a escena els dar-rers projectes teatrals, com són Angelina Vilella, Jordi Torrabadella i Marc Marginet, entre d'altres, així com desenes d'actors i col·laboradors de l'agrupació, que són i han estat farsants; a banda dels berguedans que van sumar-se a la celebració.

Daniel Tristany i Montserrat Minoves van ser els grans absents. Les ànimes de l'entitat, traspassats en la darrera dècada, tenen un paper destacat en l'audiovisual que repassa les sis dècades de l'entitat. «Encara són entre nosaltres», repetien un rere l'altre els testimonis que apareixen al muntatge. Un documental realitzat per Eric Calderer i Anna E. Puig que servirà per deixar constància, a través dels sentiments i els records dels protagonistes de l'entitat, com viuen els farsants que formen part d'aquesta família teatral.

La festa va acabar amb un sopar a l'antic cinema Catalunya. Un bon moment per compartir records i vivències.