Edicions de 1984, segell que va fundar i dirigeix el manresà Josep Cots, celebrarà 35 anys amb una nova col·lecció de narrativa, que portarà per nom Rebrot i que tindrà com a primera obra El problema de Spinoza, d'Irvin D. Yalom, i la reedició a cura del solsoní Raül Garrigasait d' Oracions de Rusiñol, del 1897 i considerat el primer llibre de proses poètiques de la literatura catalana.

Cots va assegurar ahir que el seu únic objectiu, com ja ho era a l'inici, és persistir i va anunciar que qui el substituirà a l'editorial és l'actual editora Laura Baena. L'editorial ven uns 30.000 llibres l'any en el seu conjunt amb un 20% de fons i un 80% de novetats.

Cots va recordar que durant la crisi, a partir del 2009, van fer un pas en el sentit contrari del que feia tothom i van doblar la producció passant de 10 títols l'any a 20-25. Entre els llibres i autors importants de la seva història, va citar la novel·la Olor de colònia, de Sílvia Alcàntara, de Puig-reig, que va tenir un gran èxit, així com els autors Elizabeth Strout, Hans Fallada i Claudio Magris.

Aquesta setmana surt Oracions de Rusiñol en edició de Garrigasait. Editades amb dibuixos de Miquel Utrillo i partitures d'Enric Morera, són pregàries estètiques adreçades a l'alba, les cascades, el vent, la pluja, la lluna, la boira, la infantesa, l'amor o els xiprers. «La publiquem amb els mateixos elements de fa 120 anys», va dir Cots.