El teatre Conservatori de Manresa acollirà aquest diumenge, 11 de novembre a les 18h, «Els nens desagraïts» de Llàtzer Garcia. El muntatge, interpretat per Rosa Cadafalch, Muguet Franc, Guillem Motos i Ramon Pujol, clourà la setmana de celebració dels 140 anys del Teatre Conservatori.

A Sant Gregori, un poble de Girona, hi vivia una comunitat de famílies que van decidir deixar les seves respectives feines i abandonar els seus cercles d'amistats per unir-se en comunitat. Una comunitat catòlica, amb unes normes molt més rígides que les que promou l'església. Renunciaven al món i als seus plaers per viure en la més estricta pobresa mentre esperaven la fi del món. En aquesta comunitat van néixer nens que, arribat el moment, van sortir per trobar-se amb el món més enllà del seu bosc, aïllat de tot.

Amb «Els nens desagraïts», Llàtzer Garcia tanca la seva trilogia sobre la família, iniciada amb «La terra» oblidada i continuada amb «La pols», tres textos que parlen de les nostres arrels o la impossibilitat de tallar amb elles, per molt que ens hi esforcem.

Un muntatge punyent de la companyia Arcàdia -creat en una residència a la Sala Becket- basat en uns fets reals esdevinguts a un poble prop de Girona als anys vuitanta. «Els nens desagraïts» ha obtingut dos premis de la Crítica 2017 (millor text i millor actriu de repartiment) i està nominada als Premis Butaca 2018 (millor text i il·luminació).

Les entrades per veure «Els nens desagraïts» al Teatre Conservatori, es poden comprar a taquilles del Kursaal, una hora abans de la funció a les taquilles del teatre Conservatori, i per internet a www.kursaal.cat. El preu de les entrades és de 18€ (15€ majors de 65 anys i menors de 25 anys, i 6€ amb Carnet Galliner).