De color blau capvespre. És la nova tonalitat que llueix el mur de la cantonada entre els carrers Sabateria i Pedregar, que forma part de l'edificació del teatre Els Carlins. És una acció duta a terme conjuntament entre l'Ajuntament de Manresa i l'entitat cultural, que s'afegeix a altres que contribueixen a embellir el Centre Històric de la ciutat. L'actuació l'han realitzat integrants del projecte Treball als Barris, que gestiona el Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO) per fomentar les possibilitats laborals de persones en situació d'atur residents al mateix sector on acabaran fent feina.

Les obres han consistit en retirar i substituir el revestiment del mur, que, sobretot en la part superior, estava molt malmès, i posteriorment s'ha aplicat la pintura seguint els criteris de la carta de colors del Centre Històric. S'ha tingut en compte que el teatre és un edifici catalogat i que el mur en el qual s'ha actuat és adjacent a dues façanes modernistes, obra d'Ignasi Oms, que tenen interès patrimonial. La façana del carrer Sabateria, la de l'accés al teatre, ja es va restaurar fa uns anys, mentre que queda pendent l'actuació a la façana del carrer Pedregar, situada darrere l'escenari.

D'altra banda, en el mur en el qual s'ha actuat s'han conservat elements «que parlen de la història de l'espai», segons va destacar ahir Josep Soler, president de l'entitat propietària de l'equipament. Es tracta de les reixes de les antigues finestres, que recorden que, fins a la postguerra, l'espai havia estat el cabaret Petit Doré. Les obres, tal com estava previst, han durat un mes.

En el marc del projecte Treball als Barris, el 15 de juny es van contractar com a peons 15 persones i un oficial primera paleta. Set peons, juntament amb l'encarregat paleta, f0rmen part d'una brigada de manteniment del Centre Històric, que han fet altres treballs, com la millora de l'interior del xalet de Casa Caritat i l'arranjament del mur de pedra que envolta el pati d'aquest equipament.

Per a l'actuació als Carlins, entitat sense ànim de lucre que gestiona el teatre, l'Ajuntament va signar el 2 d'agost un conveni per embellir l'espai públic. La intervenció s'ha realitzat amb l'aportació de mà d'obra (amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya) i de direcció tècnica per part de l'Ajuntament, i el material ha anat a càrrec de l'entitat propietària dels Carlins.

En la presentació dels treballs, Cristina Cruz, regidora d'Ocupació i Emprenedoria, va destacar que l'actuació en una façana «emblemàtica» complia la doble funció de «rentar la cara al Centre Històric i donar feina a persones aturades». El comissionat del centre històric, Pere Gassó, va subratllar la importància «de sumar entre administracions i entitats per fer actuacions en un espai de cohesió social com és el Centre Històric».