12 de novembre de 2018
12.11.2018

El fotògraf manresà Jordi Cohen guanya un premi internacional a Atlanta

El jurat ha reconegut un treball amb fotografies en blanc i negre sobre els enterraments a la rumanesa Maramures

12.11.2018 | 21:06
La llum il·lumina les mans arrugades d'una romanesa que forma part del dol

El fotògraf manresà Jordi Cohen ha guanyat el premi Primer Premi de fotografia al certàmen Atlanta Photojournalism Seminar en la modalitat Feature Picture Story / Essay, amb un treball que tracta sobre religió i enterraments a la zona de Maramures (Romania). Es tracta d'un treball en blanc i negre, en el què l'antiga tradició funerària de l'indret, la religió i el sentiments dels més propers es donen la mà. L'Atlanta Photojournalism Seminar, un dels certàmens internacinals de fotografia més prestigiosos, s'ha donat a conèixer aquest cap de setmana en el decurs de la reunió (seminari) que tradicionalment té lloc durant un cap de setmana.

Jordi Cohen té la fotografia com una passió que algun dia li agradaria que fos una professió. Els seus treballs, tot i que no s'hi dediqui professionalment, ja han estat reconeguts i premiats en diferents certàmens. Entre d'altres, és un gran especialista en fotografia de Patum, i el llibre del 2016 "Aligats" n'és una bona mostra, però també ha treballat amb profunditat la festa de San Fermín de Pamplona, sobretot el encierros, i la tauromàquia.

El fotògraf manresà ha explicat que aquest treball premiat sobre com es viu la mort a Maramures és el resultat d'un parell de viatges a l'indret cridat més per un fet turístic que no pas per la tradició funerària. "M'hi vaig trobar en una estada de Setmana Santa de fa dos anys i aquest any hi vaig tornar i va coincidir que hi havia un funeral, l'element determinant per completar el treball. La relació entre la religió i la mort és un dels tema que més interessa a Cohen per a la seva fotografia.

El premi ha estat una satisfacció per a Cohen, perquè es tracta d'un dels millors concursos que hi ha a nivell mundial, i perquè és una manera de veure reconeguda la seva obra que té grans dificultats per publicar a revistes i publicacions de Catalunya o de nivell estatal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.