Hache, la nova ficció de Netflix, ja ha desembarcat a Manresa. La capital del Bages, com ja va avançar Regió7 el 4 d'octubre passat, serà un dels escenaris de la tercera ficció espanyola original per a aquesta plataforma. Es rodarà, també, en ciutats com Terrassa i Tarragona, però Manresa serà, com ahir confimava el servei de premsa de la sèrie a aquest diari, una de les dues localitzacions principals, amb Barcelona.

L'equip de producció d' Hache, un thriller ambientat en la Barcelona dels anys 60, ja va aterrar la setmana passada a l'antiga fàbrica de l'Anònima. Produïda per Weekend Studio, Hache es rodarà al llarg d'aquesta setmana en interiors i exteriors de la capital del Bages, en espais com l'Anònima, el Centre Històric, el barri de Vall-daura i el Passeig.

Avui, si no hi ha canvis en el pla de rodatge, la filmació -que comportarà afectacions de trànsit- es farà a l'Anònima i dimecres majoritàriament a l'exterior, entre Vall-daura i el Centre Històric. Dijous (si no plou) l'equip rodarà al primer tram del passeig de Pere III. La previsió és que l'equip alterni el set de Manresa amb els altres al llarg de les properes setmanes. En el rodatge també és previst que hi participin alguns dels figurants que van passar el càsting del 6 d'octubre al Casino. S'hi van presentar mig miler de persones.

Hache és una sèrie de 8 capítols, que s'estrenarà el 2019 i que protagonitzen Adriana Ugarte ( Julieta, Palmeras en la nieve, El tiempo entre costuras), Javier Rey ( Isabel, Velvet, Fariña) i Eduardo Noriega ( Perfectos Desconocidos, Abre los ojos, El Lobo, Tesis). Creada per Verónica Fernández ( Cuéntame, El Príncipe) i dirigida per Jorge Torregrossa ( La vida inesperada, Fariña), la sèrie explica la vida d'Helena (Adriana Ugarte), una prostituta que acabarà assumint el control del tràfic d'heroïna de l'organització liderada per Malpica (Javier Rey). El centre neuràlgic de la trama serà el local nocturn Club Albatros. Completen el repartiment els actors Marc Martínez, Pep Ambròs, Josep Julien, Àlex Casanovas, Marina Salas i Ingrid Rubio.