Malamente, de la cantaora de Sant Esteve Sesrovires Rosalía, es va fer un lloc al palmarès dels premis Grammy Llatins 2018 amb dos guardons: millor cançó alternativa i millor fusió/interpretació. La catalana estava nominada en cinc categories (incloses millor cançó i millor gravació) amb una peça inclosa al seu darrer disc, El mal querer (2018), un disc que confirma la projecció de l'artista i que des del seu llançament acumula elogis i bat rècords a Spotify. L'expectativa era alta perquè Rosalía era l'artista amb més nominacions, juntament amb el colombià J. Balvin, que es va haver de conformar amb el premi a millor àlbum de música urbana. Rosalía es convertia ahir en l'espa-nyola amb més Latin Grammy per un únic treball.

El gran triomfador dels Grammy Llatins va ser Jorge Drexler (millor cançó i millor gravació per Telefonía); Luis Miguel va rebre el premi al millor àlbum ( México por siempre) i Laura Pausini, el de millor àlbum vocal de pop tradicional. La resta de premiats van ser Víctor Manuelle (millor àlbum de salsa), Karol Gmejor (millor nou artista); empat entre Calibre 50 i Pesado (millor àlbum de música del nord); F.A.M.E de Maluma (millor àlbum pop contemporani) i Dura de Daddy Yankee (millor cançó urbana).

Després d'esmentar figures com Lauryn Hill, Björk i Kate Bush, Rosalía agraïa «a totes les dones de la indústria que m'han ensenyat que es pot, perquè gràcies a elles soc aquí». Estudiosa del flamenc més profund des que tenia 13 anys, Rosalía Vila, de 25 anys, ha revolucionat no només aquest gènere sinó tot el panorama musical espanyol amb un estil que barreja arrels tradicionals amb una irreverent modernitat.